duminică, 19 mai, 2024

EXCLUSIV! Cutremur pe piata medicamentelor din Iasi! A tras o teapa de zile mari dupa ce a facut milioane de euro

Distribuie:

Publicat:

A făcut milioane de euro din depozitele farmaceutice. A „uitat să plătească” impozitul pe profit. Inspectorii fiscali au scos totul la iveală. „Consider că este problema mea cu ANAF. Nu cred că este treaba dumneavoastră. Nu sunt dispus să comentez. Voi contesta această sumă. Este o problemă mai veche”, a declarat Daniel Busurcă. Euro Farma Care SRL a înregistrat în șase ani o cifră de afaceri de aproape 65 de milioane de euro

Situație disperată pentru un om de afaceri din Iași care a făcut milioane de euro din vânzarea de medicamente. Daniel Busurcă, considerat un pion important în piața de profil, a dat cu afacerea de gard. Afaceristul controlează societatea Eurofarma Care SRL, cu care a făcut o cifră de afaceri de 300 de milioane lei, aproape 65 milioane de euro, în perioada 2011-2017. Brusc, în 2018, afacerea a căzut, cifra de afaceri fiind pe zero. Pe fir au intrat inspectorii fiscali de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Au verificat contabilitatea firmei pe perioada 2013-2017. Inspectorii fiscali s-au aratăt destul de mirați când au descoperit că afaceristul a dosit o sumă destul de importantă, de peste 300.000 de euro. Sumele suplimentare provin din deducerea ilegală a TVA și neplata impozitului pe profit, având ponderea cea mai mare. Contactat telefonic, Daniel Busurcă nu a comentat decizia finanțiștilor. „Consider că este problema mea cu ANAF. Nu cred că este treaba dumneavoastră. Nu sunt dispus să comentez. Voi contesta această sumă. Este o problemă mai veche”, a declarat Daniel Busurcă. Dacă sumele nu vor fi recuperate, Finanțele vor formula o sesizare penală către procurori pentru infracțiunea de evaziune fiscală. Daniel Busurcă este cunoscut și pentru afacerile din zona imobiliară.

Țeapă prin consultanță

Prin Eurofarma Care SRL, Busurcă a achiziționat servicii de consultanță de la două firme aflate tot în propriul portofoliu: Medicine Warehouse SRL și Pharma Storage SRL. Contracte similare au fost semnate și cu societăți din spațiul Uniunii Europene, cum ar fi Malcon Thomas MA și Menasa Trading LTD. Valoarea totală a fost de peste 6 milioane de lei. Dar, nu s-a mai plătit impozitul pe profit. Serviciile de consultanță vizau modalități de vânzare a produselor în domeniul farmaceutic. Însă aceste activități au fost fictive, neexistând documente care să justifice aceste relații contractuale. Nu în ultimul rând, prin Medicine Warehouse SRL și Pharma Storage SRL, Busurcă a emis facturi pentru diverse servicii, de manipulare sau ambalare. Pe aceste cheltuieli, finanțiștii nu au acordat drept de deducere. Cele două societăți aveau în perioada controlului câte un singur angajat, pe posturile de manipulant. Mai mult, firma mamă, Eurofarma Care, nu avea în evidența contabilă marfa care să fie depozitată în depozitele firmelor partenere.

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img