marți, 23 aprilie, 2024

Coșmar în Brașov: Copil de 13 ani ținut în cușcă și forțat să muncească la stână de proprii părinți

Distribuie:

Publicat:

Exploatarea cruntă a unui copil în vârstă de numai 13 ani a șocat comunitatea din Brașov, după ce autoritățile au descoperit că minorul a fost supus la munci istovitoare și condiții inumane de trai de către propriii săi părinți. Acțiunea de salvare a avut loc în urma unor percheziții desfășurate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în două așezări pastorale din județul Brașov.

Conform comunicatului emis de DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, în urma unei anchete ce a culminat cu trimiterea în judecată a trei inculpați în ianuarie 2024, s-a constatat că minorul a fost victima unor infracțiuni grave, inclusiv trafic de minori și rele tratamente aplicate acestuia. Într-o perioadă cuprinsă între 2018 și 2022, copilul a fost obligat să muncească în condiții extrem de grele la o stână dintr-o comună din județul Brașov de către un individ identificat ca fiind proprietarul acesteia.

Potrivit surselor judiciare, abuzurile la adresa copilului au început de la vârsta de 7 ani. Minorul a fost agresat repetat și ținut într-o cușcă improvizată la stână, lipsită de orice condiții igienice. Este o situație șocantă care subliniază gravitatea abuzurilor domestice și necesitatea unei intervenții urgente din partea autorităților competente.

Procurorii au precizat că audierile vor avea loc la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, iar acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov. Expertiza specializată a fost asigurată de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Această situație îngrijorătoare arată necesitatea unei vigilente sporite și a unor măsuri eficiente de protejare a drepturilor copiilor și de combatere a exploatării acestora în orice formă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img