marți, 16 aprilie, 2024

Cum a schimbat tehnologia industria divertismentului

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, tehnologia este omniprezentă și responsabilă pentru fiecare aspect al vieții noastre.

Apariția globalizării a permis persoanelor să acceseze Internet de mare viteză de oriunde în lume prin intermediul telefoanelor lor mobile, lucru care era de neimaginat în urmă cu douăzeci de ani

Muzicienii pot ajunge acum la urechile fanilor lor fără a mai fi nevoie să deruleze casete analogice, ci doar printr-un singur click.

Tehnologiile inovatoare precum inteligența artificială (AI), realitatea virtuală (VR) și big data au revoluționat cu totul industria divertismentului.

Mai jos vom discuta despre câteva sectoare majore din industria divertismentului și despre modul în care diferite tehnologii le-au schimbat pentru totdeauna.

Filmele și Televiziunea

Timp de câteva decenii, distribuția filmelor și a televiziunii a rămas, în mare parte, neschimbată. Pentru a viziona emisiuni TV noi sau reluări, oamenii au cumpărat pachete de canale de la furnizorii de cablu, sau au închiriat casete VHS sau DVD-uri de la un magazin de specialitate.

Pentru a vedea ultimele filme apărute, singura opțiune era să mergi la cinema sau să aștepți câțiva ani, până filmul pe care îți doreai să îl vezi apărea la un post de televiziune la care aveai acces.

Apoi a apărut Netflix, la sfârșitul anilor 1990, comercializându-se ca primul magazin de închiriere de DVD-uri online. Acesta a devenit, în cele din urmă, mai accesibil pentru clienți, decât să meargă la un magazin de închiriat casete video.

La finalul anilor 2000,pe măsură ce computerele și viteza internetului s-au îmbunătățit, Netflix a reușit să lanseze primul serviciu de streaming video online.

Până în anii 2010, Netflix s-a impus ca o forță dominantă în industria divertismentului și toată lumea dorea să-i reproducă succesul. Amazon, Hulu și HBO au urmat exemplul, iar acum, chiar și marile companii media și rețele precum Disney și NBC lansează servicii de streaming.

Dacă putem învăța ceva din modul în care Netflix a aplicat noile tehnologii, este faptul că big data și AI sunt vitale pentru viitorul conținutului de film și televiziune.

Prin colectarea de date despre comportamentul utilizatorilor – cum ar fi ce urmăresc oamenii și ce nu – și folosind software-ul AI pentru a analiza acele date, dezvoltatorii de conținut pot să creeze emisiuni TV și filme dedicate special intereselor oamenilor care le vizionează.

 

Jocurile de cazinou

În anii 1990, răspândirea accesului la internet a revoluționat industria cazinourilor. Jucătorii nu mai erau nevoiți să meargă la un cazinou fizic pentru a juca sloturi, ruletă sau poker, deoarece jocurile de cazinou au început să le fie livrate direct, oriunde s-ar afla, prin intermediul internetului.

În anii 2000, introducerea smartphone-urilor, a tabletelor, a computerelor performante și îmbunătățirea calității internetului au transformat și mai mult jocurile de cazinou, permițându-le să devină mult mai accesibile pe tot globul.

Începând din 2020, industria cazinourilor încorporează câteva dintre cele mai recente inovații tehnologice, cum ar fi realitatea virtuală, inteligența artificială sau criptomonedele.

Dar să începem cu realitatea virtuală. Cu zeci de ani în urmă, viitorul industriei cazinourilor era online. Acum, se poate spune că viitorul se află în tărâmul virtual.

O altă tehnologie pe care industria cazinourilor o îmbrățișează cu succes este criptomoneda. Deși a durat ceva timp până ce criptomonedele au penetrat industria cazinourilor online, multe cazinouri majore fizice precum D Hotel și Golden Gate Hotel & Casino din Las Vegas, acceptă demult Bitcoin în restaurante, magazine de cadouri și camere de hotel. De asemenea, oferă bancomate Bitcoin pentru o tranzacționare mai rapidă și mai ușoară cu criptomonede.

Industria muzicală

Muzica este unul dintre acele domenii pe care tehnologia le-a transformat în totalitate. Este greu să compari industria muzicală de acum 30 sau 40 de ani, cu cea de astăzi.

Dacă ții minte din copilărie, muzica era destul de greu de obținut și o puteai asculta doar la casetofoane mari, cu fir sau, mai târziu, la CD player.

Astăzi, însă, casetele și CD-urile sunt o amintire îndepărtată. În prezent, poți downloada și uploada online muzica, doar prin câteva clickuri.

În plus, evoluția tehnologiei a schimbat și modul în care se produce muzica. Acest lucru a fost posibil prin apariția de noi beat-uri, produse de echipamente precum MPC sau programe pe calculator dedicate special muzicienilor.

De asemenea, tehnologia a ajutat și la nașterea a numeroase genuri muzicale, cum ar fi muzica electro dance (EDM), muzica house sau trance.

În concluzie, relația dintre tehnologie și divertisment este una de lungă durată și acest lucru ar trebui să ne bucure, pentru că va fi greu să ținem pasul cu ea și astfel, nu ne vom plictisi prea curând.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img