joi, 30 mai, 2024

Denisa s-ar fi aruncat în faţa trenului la 19 ani, după ce iubitul a publicat pe net fotografii intime cu ea. “Pentru că a trimis poze indecente, off, mi se face rău”

Distribuie:

Publicat:

O tragedie zguduie sufletele părinților unei tinere din Bumbești-Jiu, în urma căreia fata lor de 19 ani s-ar fi aruncat în fața unui tren, într-un tunel din apropierea orașului. Motivul cutremurător al gestului său pare să fie legat de publicarea unor fotografii intime de către un băiat de care se îndrăgostise. Această informație poate fi extrem de dureroasă și perturbatoare, vă rugăm să fiți pregătiți emoțional.

Într-o noapte neagră, Denisa a plecat de acasă, singură. Cum a ajuns în tunelul feroviar rămâne un mister, dat fiind că cea mai apropiată gară se afla la peste un kilometru distanță.

Înregistrări ascunse arată discuția unui reporter cu un bărbat: “Nu înțeleg ce căuta acolo în tunel. Atât de singură, și fată.”

Mecanicul de locomotivă, șocat de cele întâmplate, a fost nevoit să oprească trenul. Identificarea fetei a avut loc abia după câteva ore, în timp ce trenul a fost preluat de un alt conductor și a ajuns la destinație.

Știrea că Denisa nu mai este în viață a provocat o undă de șoc printre cei care o cunoșteau. Pe pagina de Facebook a mamei sale, mesajele de condoleanțe se revarsă.

Flavius Boian, directorul liceului: “Atât colegii Denisei, cât și noi, cadrele didactice, suntem într-o stare de șoc absolută.”

Denisa era o elevă model, cu rezultate bune și fără absențe. Abia se înscrie săptămâna trecută pentru examenul de Bacalaureat.

Flavius Boian, directorul liceului: “Am discutat cu diriginta, care a observat o stare de neliniște la fată și a comunicat cu părinții, însă în ultimele zile părea că starea ei s-a ameliorat și nu s-au mai semnalat probleme.”

Cu toate acestea, calmul aparent ascundea o furtună iminentă. Fotografiile compromițătoare, făcute publice de un tânăr pe care Denisa l-ar fi cunoscut pe o rețea de socializare, par să fi fost scânteia tragică a gestului extrem.

Irina Deaconescu, prietena Denisei: “Publicarea acestor poze intime… îmi vine să vomit. Trebuie să înțelegeți consecințele acestor acțiuni.”

Lidia Bîrsanu, psiholog: “Impactul emoțional este profund și fata nu ar fi putut trece singură peste o astfel de situație. Este important să aibă sprijinul prietenilor apropiați și al familiei, să fie atenți la orice schimbare emoțională sau comportamentală.”

Flavius Boian, directorul liceului: “Probabil că prietenii și colegii de clasă au cunoscut situația și au încercat să o sprijine, dar, din păcate, aceste informații nu au ajuns la noi, conducerea școlii, iar rezultatul a fost tragic.”

Până la trei ani de închisoare pentru “revenge porn”

Publicarea de imagini nud în scopul răzbunării ar putea fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat recent și așteaptă promulgarea președintelui. În absența acestei legi, victimele trebuie să recurgă la procese civile pentru a lupta împotriva celor care le fac rău.

Adrian Cuculis, avocat: “Pot solicita instanței civile retragerea acestor materiale de pe internet și acordarea de daune morale și materiale.”

Colegii Denisei vor primi consiliere psihologică, iar poliția va încerca să identifice tânărul responsabil pentru distribuirea imaginilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img