vineri, 19 aprilie, 2024

Deputatul USR de Vaslui acuză: Apa și gunoiul, victime ale pesedismului local – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Mihai Botez dezvăluie politicienii care au pus presiune pe costurile serviciilor de utilități la Vaslui

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, a ridicat un semnal de alarmă cu privire la costurile exagerate ale apei și gestionării deșeurilor din județ, acuzând pesedismul local drept principalul vinovat. Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, Botez a subliniat că toate investițiile în infrastructura de apă și epurare trebuie recuperate de la populație, însă politicienii locali, în special cei din PSD, au supraevaluat achizițiile și estimările, amplificând problemele.

“PSD-ul face legea la Vaslui de 30 de ani”, a declarat Botez, subliniind că politicienii acestei formațiuni au gestionat cheltuielile publice fără transparență și responsabilitate. El a adus în discuție investițiile exagerate în sistemele de tratare a apei și groapa de gunoi, care au fost supradimensionate și au dus la creșterea excesivă a tarifelor pentru populație.

“Cheltuieli foarte mari, exagerate, pentru a construi groapa de gunoi în sine și estimarea unei cantități de gunoi de gestionat mult mai mare raportată la o populație care nu se mai găsește acum în județul nostru”, a subliniat deputatul USR. Mai mult, el a acuzat lipsa de transparență din partea autorităților locale, în special pe Buzatu-portbagaj și primarul PSD al Hușiului, Ciupilan, pentru lipsa de claritate în gestionarea proiectelor.

Botez a îndemnat autoritățile să iasă în față și să ofere explicații clare cetățenilor cu privire la modul în care au fost gestionate fondurile publice și de ce tarifele la utilități sunt atât de ridicate în județul Vaslui.

Această critică a fost primită cu interes și susținere din partea comunității locale, care începe să-și exprime nemulțumirea față de gestionarea defectuoasă a resurselor și infrastructurii publice. Oamenii așteaptă acum ca autoritățile să ofere răspunsuri concrete și soluții pentru a rezolva aceste probleme.

În ciuda presiunii politice, deputatul Mihai Botez promite să continue să lupte pentru transparență și responsabilitate în administrația publică locală, pledând pentru o schimbare reală în modul în care sunt gestionate resursele și fondurile publice în județul Vaslui.

Apa e scumpă la Vaslui pentru că suferim pe pesedism.
Cum facem, cum nu facem, PSD-ul face legea la Vaslui de 30 de ani.
Toate investițiile făcute în sistemul de tratare și epurare a apei trebuie recuperate într-un anume orizont de timp și se recuperează din apa plătită de populație. Dar pentru că județul Vaslui suferă de pesedism, adică de niște politicieni pentru care contează doar prezentul și să vămuiască orice cheltuială publică, au făcut achiziții la valori foarte mari și au supraevaluat și numărul de cetățeni care vor plăti apa. Plus multe alte probleme.
La fel este și situația cu groapa de gunoi.
Cheltuieli foarte mari, exagerate, pentru a construi groapa de gunoi în sine și estimarea unei cantități de gunoi de gestionat mult mai mare raportată la o populație care nu se mai găsește acum în județul nostru.
Buzatu-portbagaj care a gestionat proiectul din faza incipientă, și cu atât mai puțin Ciupilan, primarul PSD al Hușiului, care a preluat din mers ADI Apă-Canal, nu au fost deschiși să explice sincer oamenilor ce au făcut și de ce am ajuns în situația asta.
Poate este explicat prea simplist, dar dacă nu e așa, să iasă domnul Ciupilan și toți cei implicați să explice cum e treaba. ” se arata in postarea deputatului de pe reteaua de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img