vineri, 19 aprilie, 2024

Novac Vasile, Primarul comunei Ivănești, judetul Vaslui, declarat în stare de incompatibilitate – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul comunei Ivănești, jud. Vaslui, domnul Novac Vasile, a fost declarat în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, conform unei decizii emise de Agenția Națională de Integritate (ANI). Această decizie vine în urma constatării că domnul Vasile desfășura simultan activități remunerate în cadrul unei societăți, în timp ce îndeplinea funcția de primar pentru mandatul 2020-prezent.

Potrivit ANI, domnul Novac Vasile a încălcat mai multe prevederi legale, printre care se numără art. 70 din Legea nr. 161/2003 referitoare la conflictul de interese, art. 76, alin. (1) din aceeași lege, care specifică obligația primarilor de a evita conflictele de interese în exercitarea funcției, precum și art. 87, alin. (1), lit. k) din aceeași lege, care stipulează incompatibilitatea funcției de primar cu alte funcții sau activități remunerate.

În ciuda informării despre declanșarea procedurii de evaluare și a dreptului la apărare, domnul Novac Vasile nu a depus un punct de vedere în exercitarea acestui drept.

Conform legislației, faptele de încălcare a obligațiilor legale privind conflictul de interese sau starea de incompatibilitate constituie abateri disciplinare și se sancționează în conformitate cu reglementările aplicabile. De asemenea, persoana în cauză este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcție sau încetării de drept a mandatului.

Agenția Națională de Integritate își desfășoară activitatea cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității și independenței operaționale, asigurând dreptul la apărare al persoanelor evaluate.

Această decizie a ANI reprezintă o măsură importantă în asigurarea transparenței și integrității în administrația publică locală, subliniind importanța respectării legilor și prevenirea conflictelor de interese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img