marți, 27 februarie, 2024

Descoperă de ce persoanele cu acest tip de sânge au inima cea mai sănătoasă

Distribuie:

Publicat:

Persoanele cu această grupă de sânge au cea mai sănătoasă inimă. Sănătatea inimii și susceptibilitatea unei persoane la boli ale sistemului cardiovascular depind de grupa de sânge.

Persoanele cu această grupă de sânge au cea mai sănătoasă inimă

Hematologul rus Dr. Iulia Nasheva împărtășește afirmațiile potrivit cărora grupa de sânge afectează tendința la boli ale inimii și ale vaselor de sânge. Specialistul a numit și grupa de sânge a persoanelor cu cea mai mică predispoziție la boli de inimă.

Ea notează că persoanele care au grupa de sânge AB sunt cei mai puțin susceptibili la astfel de patologii. Vorbind despre acest lucru, hematologul explică faptul că „sângele acestor pacienți este predispus genetic la un conținut mai mic de agenți protrombotici ai celui de-al optulea factor de coagulare și ai factorilor von Willebrand”.

Cu alte cuvinte, medicul precizează că sistemul circulator al persoanelor cu grupa de sânge AB are cea mai slabă tendință la procesele care activează formarea cheagurilor de sânge.

Acest lucru le îmbunătățește protecția împotriva atacurilor de cord sau a accidentelor vasculare cerebrale. Dr. Nenasheva sfătuiește fiecare persoană să aleagă dieta potrivită pentru ea, ținând cont de grupa sa de sânge, de caracteristicile corpului său și de starea sa de sănătate.

Grupa de sânge care are cea mai puternică imunitate

Oamenii de știință au stabilit o grupă de sânge care garantează o imunitate mai puternică. Aceștia explică faptul că interferonii sunt proteine secretate de celulele organismului ca răspuns la viruși invadatori, bacterii și substanțe chimice cu greutate moleculară mică.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img