Germania ia în considerare restricționarea exporturilor de substanțe chimice pentru semiconductori către China

0
127

Guvernul german analizează posibilitatea restricţionării exporturilor de substanţe chimice, care sunt utilizate la producţia de semiconductori, spre China, în cadrul eforturilor Berlinului de a-şi reduce expunerea economică pe superputerea asiatică, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Propunerea face parte dintr-un pachet de măsuri pe care Guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz îl analizează pentru a reduce accesul Chinei la bunurile şi serviciile necesare pentru producţia de semiconductori avansaţi, susţin sursele. Cu toate acestea, discuţiile sunt într-un stadiu preliminar şi oficialii care iar parte la aceste discuţii sunt conştienţi că o restricţionare a exporturilor ar putea prejudicia legăturile economice cu Beijingul, precizează sursele.

Merck KGaA şi BASF, două mari companii germane din sectorul chimiei, ar urma să fie puternic afectate dacă va fi implementat un control al exporturilor. Ca reacţie la ştirea Bloomberg, cotaţia acţiunilor BASF a scăzut cu 4,3% la Bursa de la Frankfurt, conform Agerpres.

Cea mai rapidă şi mai practică modalitate pentru a implementa un control al exporturilor ar fi punerea bunurilor şi serviciilor respective pe lista produselor cu dublă utilizare, susţine una dintre sursele consultate de Bloomberg, adăugând că alte abordări via tratate internaţionale ar dura prea mult. Obiectivul listelor de produse cu dublă utilizare, civilă şi militară, este acela de a preveni producţia de armament.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.