marți, 5 decembrie, 2023

Educatie rutiera de 1 IUNIE la VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Educatia rutiera reprezinta una dintre principalele prioritati ale politiei rutiere, copiii fiind o categorie speciala de participanti la traficul rutier deoarece, in privinta accidentelor rutiere, sunt foarte  vulnerabili.

Cu ocazia zilei de 1 IUNIE Serviciul Rutier, in colaborare cu Directia pentru Sport a Judetului Vaslui si Scoala Gimnaziala “Dimitrie Cantemir”,  au realizat o activitate in zona Stadionului Municipal Vaslui.

La competitie s-au inscris 60 de copii de la Scoala Gimnaziala “Dimitrie Cantemir”, Scoala Gimnaziala « Mihail Sadoveanu », Scoala Gimnaziala « Alexandra Nechita » si Liceul Teoretic « Emil Racovita ».

Scopul competitiei a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere in randul elevilor din invatamantul preuniversitar.

Proba de indemanare a constat in parcurgerea cu bicicleta, contra timp, a traseului cu obstacole amenajat, traseu din care nu a lipsit trecerea in zig-zag printre jaloane si rondele,  prin aceasta urmarindu-se verificarea indemanarii elevilor la manevrarea bicicletei printre obstacole.

Castigatorii au primit din partea organizatorilor diplome si tricouri.

Prin astfel de activitati, politistii doresc sa constientizeze atat elevii, cat si cadrele didactice, de necesitatea formarii inca de la o varsta frageda a unui comportament responsabil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img