Energia eoliană offshore în România: planuri ambițioase pentru dezvoltare durabilă

0
242

Explorarea Energiei Eoliene Offshore în România

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dezvăluie planuri ambițioase pentru dezvoltarea energiei eoliene offshore în România.

Obiective Ambițioase

Proiectul de lege privind exploatarea energiei eoliene offshore ar putea ajunge în Guvern în două săptămâni, cu speranța de a fi adoptat până în decembrie.

Pionierat în Europa

România se numără printre liderii europeni în adoptarea tehnologiei eoliene offshore și beneficiază de experiența Băncii Mondiale și a Departamentului de Stat al SUA.

Proces de Avizare

Proiectul va trece prin etapele de avizare ale altor ministere, inclusiv Ministerul Mediului, înainte de a ajunge în Parlament, cu termen limită în decembrie.

Studiul Complex

Ministerul Energiei pregătește un studiu detaliat privind energia eoliană offshore, cu obiectivul de a atinge 1.000 de Megawați până în 2030.

Marele Potențial

Potențialul estimat al energiei eoliene offshore din Marea Neagră este de 75 de Gigawați, conform Băncii Mondiale.

Legea Eoliană Offshore

Proiectul de lege acordă sprijin pentru construcția a 3 GW de capacități eoliene offshore până în 2035.

Implementare Rapidă

România dorește să accelereze procesul de implementare, în contrast cu alte țări care au avut nevoie de ani pentru a dezvolta astfel de proiecte.

Angajament în PNRR

Proiectul face parte din angajamentele României în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Potențial Economic

Energia eoliană offshore va contribui la obiectivele de mediu și energie ale țării, deschizând oportunități economice semnificative.