Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie, aduce omagiu maiorului Florin Burghelea: „Moartea nu are ultimul cuvânt” – FOTO

0
70

Într-un moment de reculegere la capela bisericii din Bârlad, episcopul Hușilor onorează memoria pompierului militar Florin Burghelea, evidențiind importanța vieții și promițând învierea veșnică.

În seara zilei de sâmbătă, 18 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a condus o slujbă de pomenire la capela bisericii „Sfinții Nicolae și Pantelimon” din municipiul Bârlad, dedicată întru veșnicie maiorului Florin Burghelea, pompier militar, plecat recent la cele veșnice.

Alături de Episcop, au slujit părintele consilier eparhial Ciprian Tacu și părintele protopop Andrei Mereuță. În cuvântul său, Ierarhul Hușilor a subliniat că trecerea cuiva în lumea veșniciei îl face mai prezent în inimile celor care l-au iubit și a împărtășit o amintire personală cu privire la Florin Burghelea.

Episcopul a dezvăluit că l-a cunoscut pe maiorul Burghelea la slujba unui botez în Catedrala Episcopală din Huși, unde acesta a fost nașul unui prunc. A remarcat cu admirație modul în care Burghelea a rostit Crezul cu dicție și implicare, amintindu-și de impresia lăsată și de remarcabila slujire nobilă a pompierului.

Cu regret, Episcopul Ignatie a menționat că știrea trecerii în neființă a lui Florin Burghelea l-a întristat profund, subliniind că moartea este un intrus în viețile noastre și că aceasta este întristătoare pentru că suntem creați pentru a fi parteneri veșnici ai lui Dumnezeu.

Într-un mesaj de compasiune și încredere, Episcopul Hușilor a adăugat că, în ciuda durerii, moartea nu are ultimul cuvânt. A evocat învățătura creștină conform căreia sufletul este nemuritor și că, atunci când cineva pleacă în lumea veșniciei, devine mai prezent în inimile noastre.

De asemenea, Episcopul a subliniat că, așa cum Iisus Hristos a plâns la mormântul lui Lazăr, Dumnezeu este prezent și plânge alături de familiile îndurerate. În încheiere, a îndemnat la rugăciune pentru cei plecați la Domnul și a amintit credincioșilor că, în ciuda tristeții, există speranța învierei.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 19 noiembrie 2023, la Biserica „Sfinții Nicolae și Pantelimon” din Bârlad, începând cu ora 12:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.