marți, 5 decembrie, 2023

Update: Pacientul rănit în explozia de butelie de la Stănilești transferat la Timișoara

Distribuie:

Publicat:

Update: Pacientul rănit în explozia de butelie de la Stănilești transferat la Timișoara

După o noapte de luptă pentru supraviețuire, bărbatul în vârstă de 44 de ani, grav rănit în urma exploziei de butelie din localitatea Stănilești, a fost transferat azi după-amiază la Timișoara pentru îngrijiri medicale avansate.

Procesul de transfer a început când pacientul a fost mutat de la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși la Iași, iar acolo a fost preluat de către echipajul specializat TIM (Transport Între Spitale). Ulterior, pacientul a fost transferat cu un avion SMURD către Timișoara, unde va beneficia de tratamentul necesar la o unitate medicală cu dotări și experiență în tratarea arsurilor grave.

Eforturile coordonate ale personalului medical și de intervenție au asigurat transferul sigur și rapid al pacientului, având în vedere caracterul critic al arsurilor suferite.

 

STIREA INITIALA : O explozie puternică s-a produs in seara zilei de marti, 21 noiembrie, într-o locuință din localitatea Stanilești, lângă Huși, soldată cu rănirea gravă a unui bărbat în vârstă de 44 de ani.

Echipajul de intervenție al pompierilor a sosit la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru asigurarea și supravegherea zonei. În paralel, o ambulanță tip B a SAJ Vaslui a fost mobilizată pentru a acorda asistență medicală de urgență.

Victima, un bărbat în vârstă de 44 de ani, prezenta multiple arsuri pe membrele superioare și inferioare, la nivelul feței și gâtului, precum și la nivelul toracelui. Acesta a fost găsit conștient de către salvatori și a primit primele îngrijiri medicale în ambulanța SAJ Vaslui. Ulterior, a fost transportat la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși pentru tratament și investigații suplimentare.

Pompierii militari, după efectuarea recunoașterii zonei, au constatat că explozia a avut loc în camera boilerului. Cauza deflagrației a fost acumularea unei cantități de gaze provenite de la o butelie încărcată cu gaz petrolier lichefiat (GPL), recipient sub presiune care prezenta scăpări de gaze. Cu toate acestea, deflagrația nu a generat un incendiu, iar cele două butelii aflate în locuință nu au fost avariate.

Evenimentul tragic subliniază importanța respectării normelor de siguranță în utilizarea și întreținerea echipamentelor ce funcționează cu gaze inflamabile. Autoritățile locale recomandă cetățenilor să acorde o atenție sporită securității în utilizarea buteliilor de gaz și să efectueze verificări periodice pentru a preveni astfel de incidente nedorite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img