miercuri, 21 februarie, 2024

Fostul șef Microsoft România, Călin Tatomir, condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Distribuie:

Publicat:

Călin Tatomir, fostul director general al Microsoft România, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală, conform informațiilor furnizate de News.ro. Polițiștii din București l-au ridicat pe Tatomir pentru a fi încarcerat, după ce Curtea de Apel București a admis un apel făcut de acesta, reducând cuantumul pedepsei de la 9 ani la 6 ani de închisoare.

Dosarul în care Tatomir a fost condamnat vizează evaziunea fiscală și spălarea de bani, iar în iunie 2016, el și alte șase persoane au fost arestate preventiv. Potrivit DIICOT, există suspiciunea că, în perioada 2007 – 2014, Tatomir și liderul unui grup infracțional organizat au creat și utilizat un nucleu de firme pentru a reduce artificial profitul impozabil și TVA-ul de plată pentru beneficiarii finali. În cadrul investigațiilor, au fost identificate cinci societăți cu un comportament fiscal inadecvat.

Decizia instanței de a menține pedeapsa de închisoare la șase ani marchează un pas important în lupta împotriva evaziunii fiscale și a corupției în sectorul privat din România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img