Franța se pregătește pentru incendiile de vegetație cu o lună mai devreme

0
192

Ministerul francez al Agriculturii și Alimentației a anunțat că anul acesta va începe operațiunea de prevenire și combatere a incendiilor de vegetație cu o lună mai devreme decât de obicei, din cauza condițiilor meteorologice extreme din ultimele luni. În plus, vor fi utilizate noi tehnologii și vor fi organizate exerciții de pregătire pentru a face față amenințărilor.

Autoritățile franceze se confruntă cu riscul major de incendii forestiere din cauza secetei prelungite și a temperaturilor ridicate, ceea ce face ca vegetația să fie uscată și vulnerabilă la izbucnirea focului. Astfel, operațiunea de prevenire a incendiilor de vegetație va începe la 15 mai, cu o lună mai devreme decât data obișnuită, iar în unele regiuni din sudul țării va începe încă din luna aprilie.

Pentru a face față acestor amenințări, Franța va utiliza noi tehnologii, cum ar fi drona de mici dimensiuni pentru a monitoriza incendiile din zonele greu accesibile sau sisteme de avertizare prin mesaje text. În plus, vor fi organizate exerciții de pregătire pentru a testa eficiența acțiunilor de intervenție în cazul unui incendiu.

În ultimii ani, Franța a fost afectată de incendii devastatoare de vegetație, care au dus la pierderi de vieți omenești și distrugerea unor suprafețe considerabile de păduri și terenuri agricole. Prin urmare, autoritățile se concentrează pe prevenirea acestor evenimente prin măsuri de pregătire și combatere eficiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.