Gest eroic de donare a unui rinichi – Soția salvează viața soțului său cu un transplant impresionant : „Am vrut ca soțul meu să poată juca fotbal cu copiii”

0
19227

O femeie eroică donează un rinichi soțului său, oferindu-i o nouă șansă la viață

Într-un act de devotament și iubire fără margini, o femeie în vârstă de 34 de ani, Florina, și-a donat un rinichi sănătos soțului său, Daniel Huțuțoi, în vârstă de 43 de ani, oferindu-i astfel o șansă la o viață normală. Gestul lor impresionant a devenit posibil după ce o afecțiune genetică devastatoare i-a afectat funcția renală lui Daniel, forțându-l să facă dializă pentru a supraviețui.

După două luni de zile de dializă, medicii au informat familia că pentru Daniel nu exista șanse de a primi un rinichi de la un membru al familiei, care sunt de obicei donatori potențiali în astfel de cazuri. El ar fi trebuit să aștepte să fie compatibil cu un donator cadaveric. Totuși, Florina nu a ezitat nicio clipă când medicii i-au spus că există o șansă să fie compatibilă pentru transplant.

Medicii de la Spitalul „Dr. C.I.” Parhon din Iași au descris această situație ca fiind una foarte rară. În ultimii 22 de ani, doar șase transplanturi între soți au fost realizate la Parhon, iar povestea Florinei și a lui Daniel este cu atât mai remarcabilă, datorită determinării ei de a-și ajuta soțul să recupereze o viață normală și să poată juca fotbal cu copiii lor.

Conf.dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al unității medicale, a declarat: „Șansa acestui bărbat a fost că soția sa a fost de acord să doneze, iar analizele au arătat că există o compatibilitate bună. Pe lângă compatibilitatea imunologică, a fost și o compatibilitate emoțională. Dată fiind afecțiunea genetică, nu existau multe alte șanse pentru a efectua un transplant de la un membru apropiat, așa că acesta trebuia să aștepte să fie compatibil pentru a primi un organ de la un donator în moarte cerebrală.”

Daniel a ajuns la Urgențe într-o stare foarte gravă și aproape de comă acum două luni, iar dializa i-a salvat viața pe moment. Florina a povestit cu lacrimi în ochi că a decis să doneze un rinichi pentru a-i oferi soțului ei o șansă la un transplant, în loc să rămână dependent de dializă. Au trecut printr-un proces riguros de teste și analize, care au demonstrat compatibilitatea lor.

Florina a spus: „Am avut mari emoții, dar dorința a fost mai mare decât frica. Trebuie să fim uniți în astfel de momente și să ajutăm când putem. Vreau să fiu un exemplu, nu este nimic grav în a face un lucru bun pentru cineva drag.”

Cei doi soți sunt acum în afara pericolului, dar vor fi monitorizați de medici în următoarele două săptămâni pentru a evalua evoluția stării lor de sănătate. Această poveste de dragoste și sacrificiu exemplifică puterea familiei și capacitatea oamenilor de a face lucruri extraordinare pentru cei pe care îi iubesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.