marți, 5 decembrie, 2023

Guvernul alocă 500 milioane lei din Fondul de rezervă pentru programe precum PNDL și Programul ‘Anghel Saligny’

Distribuie:

Publicat:

Executivul a adoptat, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, o hotărâre pentru alocarea sumei de 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe acest an. Această sumă va fi folosită pentru a susține continuitatea derulării unor programe de investiții, prin onorarea solicitărilor de transfer înregistrate de MDLPA.

Distribuția fondurilor este următoarea:

  • Programul Național de Dezvoltare Locală va primi o suplimentare de 175 de milioane de lei.
  • Programul național de investiții „Anghel Saligny” va beneficia de 100 de milioane de lei.
  • Pentru Programul național de construcții de interes public sau social sunt alocate 200 de milioane de lei.
  • Alte 25 de milioane de lei, reprezentând credite de angajament și bugetare, vor asigura finanțarea cheltuielilor de personal, precum și plata sentințelor judecătorești rămase definitive și irevocabile.

Aceste sume vor asigura continuitatea și eficiența derulării programelor naționale de investiții în perioada următoare, în special în timpul sezonului estival, când sunt realizate cele mai multe lucrări la obiectivele incluse în aceste programe. Scopul final este îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare și a accesului la căile de comunicații din comunitățile locale, cu impact pozitiv asupra calității vieții în aceste comunități.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img