luni, 29 aprilie, 2024

Guvernul francez vrea sa reintroduca serviciul militar obligatoriu

Distribuie:

Publicat:

Guvernul francez a elaborat un plan de reintroducere a serviciului militar obligatoriu pentru toate persoanele de 16 ani.

A fost o idee prezentata de presedintele Frantei in campania sa prezidentiala, pentru a promova o idee de datorie civica si unitate nationala in randul tinerilor francezi.

Noul serviciu militar se adreseaza tuturor persoanelor in varsta de 16 ani, fete si baieti si va fi impartit in doua etape distincte:

– Prima faza este o plasare obligatorie de o luna, cu accent pe cultura civica, despre care guvernul spune ca va "permite tinerilor sa creeze noi relatii si sa isi dezvolte rolul in societate".

Invatarea voluntara si lucrul cu organizatiile de caritate sunt printre optiunile care se analizeaza, alaturi de pregatirea militara traditionala cu politia, serviciul de pompieri sau armata, scrie BBC.

– A doua etapa este o plasare voluntara de cel putin trei luni si pana la un an, in care tinerii vor fi incurajati sa munceasca "intr-o zona legata de aparare si securitate" – dar din nou, ei ar putea opta pentru a desfasura activitati de voluntariat la patrimoniu, mediu sau ingrijire sociala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img