joi, 22 februarie, 2024

Incendiu cumplit în localitatea vasluiana Mânzățești,: Copilul de zece ani cu arsuri grave va fi transferat cu elicopterul la București

Distribuie:

Publicat:

UPDATE:Detașamentul de pompieri Bârlad și Punctul de Lucru Murgeni au intervenit cu patru autospeciale pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Mânzățești, comuna Mălușteni. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. În locuință se aflau două persoane, un adult și un copil. Copilul în vârstă de aproximativ zece ani a fost scos din incendiu, de către adultul în vârstă de 27 ani, minorul suferind arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală (gât, membre superioare și inferioare). Până la sosirea echipajelor de intervenție, unul dintre vecini a luat copilul în vârstă de 10 ani și a plecat cu el spre cel mai apropiat spital. Ambulanța SMURD pentru terapie intensivă mobilă s-a întâlnit pe drum cu autoturismul în care era transportat minorul, a preluat victima, i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care l-a transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta prin ardere generalizată. După aproximativ trei ore de luptă flăcările, incendiul a fost lichidat, circa 80% din bunuri fiind distruse ori degradate.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut / scânteile sărite dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

Începând cu ora 13:10, copilul în vârstă de 10 ani a fost preluat de un elicopter SMURD, în acest moment fiind transportat la o unitate medicală (spital specializat în tratamentul persoanelor care au suferit arsuri)
din municipiul București.

Stirea initiala : Detașamentul de pompieri Bârlad și Punctul de Lucru Murgeni au intervenit in dimineata zilei de sambata, 3 februarie, cu patru autospeciale pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de proporții izbucnit într-o locuință din localitatea vasluiana Mânzățești, comuna Mălușteni. La sosirea echipajelor de intervenție, flăcările se manifestau prin ardere generalizată, punând în pericol locuitorii.

În momentul intervenției, în locuință se aflau două persoane: un adult și un copil. Eforturile susținute ale pompierilor au permis salvarea copilului, însă acesta a suferit arsuri grave pe aproximativ 60% din suprafața corporală, afectându-i gâtul și membrele superioare și inferioare. Ambulanța SMURD pentru Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a preluat copilul și l-a transportat către Unitatea de Primiri Urgențe pentru îngrijiri medicale de urgență.

Într-un gest de solidaritate și eficiență medicală, copilul va fi transferat cu elicopterul SMURD din Galați către Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București pentru îngrijiri specializate. Acolo, el va beneficia de tratament intensiv, inclusiv intubare și ventilare mecanică, pentru a-i asigura cea mai bună șansă de supraviețuire și recuperare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img