sâmbătă, 2 martie, 2024

Îndură frigul împreună pe străzi! George și Max sunt de nedespărțit, în ciuda temperaturilor extreme! Motivul pentru care bărbatul refuză să-și părăsească câinele și să meargă într-un adăpost: “El e prietenul meu care mă apără”

Distribuie:

Publicat:

Cu toate că temperaturile au înregistrat o scădere drastică în zilele recente, George bravează frigul pentru a rămâne alături de tovarășul său necuvântător, Max.

Povestea uluitoare a vieții lui George a devenit virală pe internet! George, un om al străzii, este dispus să înfrunte gerul pentru a fi aproape de câinele său, Max, care îi este credincios și pe care îl consideră cel mai bun prieten. Pe lângă vremea aspră, cei doi se confruntă și cu lipsa hranei, George remarcând că el și companionul său canin se hrănesc cu ceea ce găsesc.

“Deci, am aceste haine groase pe mine și mă acopăr, iar apoi îl pun și pe Max lângă mine. El este prietenul meu, fratele meu, cel care mă apără. (…) Mâncăm ce găsim, ne încălzim cum putem, uneori într-o scară de bloc”, a declarat George conform Observatornews.ro. Oamenii străzii refuză să se adăpostească în facilitățile sociale.

În aproape fiecare județ există adăposturi sociale pentru oamenii străzii, însă aceștia refuză adesea ajutorul, preferând să îndure frigul din cauza restricțiilor impuse în astfel de locații, cum ar fi interdicția consumului de alcool. Așa se întâmplă și în Mehedinți, unde există un adăpost ce oferă toate facilitățile, inclusiv o masă caldă, dar oamenii tot refuză să se adăpostească.

Autorități: “V-am spus, este foarte frig. Vreți să vă ducem la adăpost?”

Omul străzii: “Nu mă deplasez nicăieri.”

Autorități: “Stați la căldură, nu stați în frig.”

Omul străzii: “Nu, că nu vreau să mă duc.”

În timp ce unii resping cu fermitate ajutorul autorităților, alții frecventează aceste centre doar în sezonul rece, evitându-le în restul timpului.

“Există persoane care vin an de an, doar în perioada sezonului rece. Acești oameni beneficiază de cazare și o masă caldă”, a explicat Șalvari Simona, șefa unui centru de noapte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img