marți, 30 aprilie, 2024

Infrangere URIASA pentru DIICOT

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre milionarii celebri din tara noastra a reusit sa dea o mare lovitura celor de la DIICOT. Chiar daca a fost trimis in judecata, a reusit sa scape de unele acuzatii extrem de grave. Procurorii DIICOT au fost nevoiti sa claseze mai multe acuzatii de delapidare in cazului lui Florian Walter si a celorlalti inculpati din dosarul fraudarii clubului U Cluj.

DIICOT nu au putut cerceta modalitatea de aducere a jucatorilor Mendy, Nwakaeme, Galamaz si Bornescu, pentru ca acestia au evoluat in echipamentul echipei clujene fara sa fie inregistrati in documentele contabile. Anchetatorii arata, in rechizitoriul prin care l-au trimis in judecata pentru fapte de delapidare pe Florian Walter patronul clubului de fotbal U Cluj, ca aducerea in echipa a patru jucatori de fotbal nu a putut fi investigata pe motiv ca achizitiile nu au fost inregistrate in evidentele contabile.

“In cauza, cercetarile au privit, initial, si actele de delapidare cu privire la jucatorii de fotbal Mendy Gaston, Nwakaeme Anthony Nnaduzor, George Daniel Galamaz, Bornescu Mircea Alexandru, retinute sub diferite participatii in sarcina invinuitilor Walter Florian, Marginean Ioan si Capra Daniel, insa din analiza documentelor contabile ale FC Universitatea Cluj si a concluziilor raportului de constatare tehnico-stiintifica intocmit a rezultat ca acesti jucatori nu au fost inregistrati in evidenta contabila a clubului, intrucat figurau ca jucatori liberi de contract la momentul cand au ajuns la Clubul U Cluj”, arata procurorii DIICOT. Anchetatorii sustin ca nu se poate stabili ca acesti jucatori pot fi incadrati in categoria activelor societatii, pentru a putea fi facuta o legatura de cauzalitate intre actiunea de cedare a acestora cu titlu gratuit catre Clubul Petrolul Ploiesti si generarea unui prejudiciu direct in dauna FC Universitatea Cluj.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img