vineri, 1 decembrie, 2023

Ion Ciupilan cheamă primarii la o întâlnire crucială la Huși, dezicându-se aparent de Dan Marian pentru a câștiga încrederea

Distribuie:

Publicat:

Într-o mișcare surprinzătoare, primarul municipiului Huși, Ion Ciupilan, a convocat o întâlnire crucială pentru viitorul PSD Vaslui. Programată joi, la ora 14:00, la restaurantul Omnia din Huși, întrunirea ridică semne de întrebare cu privire la motivele reale din spatele acestei adunări, considerată fără precedent în istoria recentă a partidului.

Ciupilan, cunoscut pentru discursurile sale nonconformiste, a respins categoric orice speculație privind natura politică a evenimentului, subliniind că scopul este socializarea și celebrarea “lăsatului secului”. Cu toate acestea, surse din interior sugerează că întâlnirea ar putea avea o importanță decisivă în contextul disputelor interne din PSD Vaslui.

Într-un interviu acordat presei, Ciupilan a dezvăluit că această adunare este un răspuns la recenta întâlnire organizată de tabăra condusă de Adrian Solomon și Eduard Popica la Șuletea. “Niciodată Greii din PSD nu au mai organizat astfel de întâlniri. Acum toate taberele din PSD vor întâlniri cu primarii,” a subliniat Ciupilan, evidențiind schimbările de dinamică în interiorul partidului.

Cu privire la viitorul PSD Vaslui, Ciupilan a făcut apel la unitate și a dezvăluit discuții avute între Solomon, Trifan și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Primarul Hușilor susține că puterea în PSD trebuie împărțită, respingând ideea unui președinte interimar. “Jan Ciupilan nu îl susține pe Dan Marian,” a declarat acesta, aruncând o umbră de incertitudine asupra direcției pe care o va lua partidul.

Într-o altă turnură de evenimente, Ciupilan s-a delimitat de alianța cu Dan Marian, dezvăluind că nu mai susține candidatura acestuia pentru șefia Consiliului Județean. “Eu mă dezic de Dan Marian, nu îl mai susțin,” a subliniat primarul, accentuând disensiunile în rândul membrilor PSD.

Totuși, situația devine mai complexă, deoarece observatorii politici au semnalat că Ciupilan și Dan Marian au fost văzuți luând masa împreună în diverse restaurante din Huși și chiar din alte județe. Această apropiere, în ciuda declarațiilor publice, adaugă o nuanță complexă în peisajul politic local.

Cu întâlnirea de joi plasată sub un mare semn de întrebare și cu dezvăluirile incendiare din interiorul PSD Vaslui, politica locală intră într-o perioadă incertă, iar viitorul partidului în județ pare să fie marcat de schimbări semnificative.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img