Istoria sloturilor – cum a început totul?

0
182

Sloturile, la fel ca multe alte jocuri de noroc din prezent, au o istorie bogată. Păcănelele au trecut prin multe evenimente sociale, inclusiv mai multe restricții și prohibiții.

Cu toate acestea, nu numai că au supraviețuit, dar acum reprezintă cea mai populară opțiune de joc la cazinouri. Le găsești atât în sălile de jocuri fizice, cât și pe platformele online. Cazinourile online au mii de astfel de jocuri, pentru toate gusturile.

În industria de astăzi, nenumărați furnizori se întrec să-ți ofere cea mai tare experiență posibilă. De la păcănelele clasice create de EGT până la sloturile ieșite din comun ale producătorului NoLimit City, piața are câte ceva pentru fiecare jucător.

Dar hai să-ți arătăm cum a început totul, care sunt aparatele emblematice în istorie și cum stă treaba cu sloturile în prezent.

Începutul

Originea păcănelelor este de acum circa 130 de ani. În 1891, compania new-yorkeză Sittman and Pitt a creat un dispozitiv compus din 5 role și 50 de cărți de joc. Mașina a devenit populară în baruri, într-un timp foarte scurt, datorită mecanismului foarte simplu.

Pratic, tot ce trebuia să facă jucătorii este să introducă o fisă de 5 cenți și să tragă de o manetă ca să pornească aparatul. Trebuiau formate mâini ca la poker. Casa avea desigur un avantaj, iar în acest scop, 10 de pică și Valetul de inimă roșie au fost scoase.

Liberty Bell

Câțiva ani după invenția jocului cu cărți de poker, în 1894, Charles August Fey a creat primul slot propriu-zis. Inventatorul american cu origini bavareze a dat lovitura cu aparatul, ceea ce l-a determinat să mai creeze unul cunoscut drept 4-11-44. Acesta a avut și mai mare succes, iar Fey a deschis o fabrică.

În 1898 a creat Card Bell, primul slot cu 3 role care putea plăti singur. Până acum, plățile aparatelor se făceau la bar și veneau de obicei sub formă de băuturi sau țigări. Un an mai târziu, în 1899, a apărut Liberty Bell. Acesta a propulsat sloturile și au urmat mai multe variații.

Simbolurile sale erau suitele cărților de joc, potcoavele și bineînțeles, clopoțeii. Acestea încă se mai regăsesc în sloturile cu temă retro de astăzi.

Operator Bell

Bazat pe slotul Liberty Bell, afaceristul Herbert Mills a creat în Chicago Operator Bell în anul 1907. Anul următor, aparatul era găsit în multe saloane, magazine și tutungerii.

Operator Bell s-a dovedit a fi esențial în evoluția sloturilor. Aceste sloturi cu 3 role au introdus fructele ca simboluri. De aceea, și unele păcănele de astăzi au portocale, prune, lămâi, pepeni sau cireșe. Totodată, au creat simbolul BAR și au păstrat clopoțelul, simboluri care au rezistat până astăzi.

Money Honey

Sloturile descrise până acum au fost analog, operate deci printr-un dispozitiv pur mecanic. Primul slot electromecanic a apărut în 1964. Compania The Ball Manufacturing Co. a creat Money Honey, un aparat unde rolele erau puse în mișcare de un motor electric.

Producătorul a păstrat maneta. Astfel, jucătorii se bucurau de aceeași experiență cu care erau familiarizați de la Operator Bell. Acesta avea tot trei role, dar în afară de partea electrică, a mai venit cu o invenție. Money Honey avea și șeptari. De asemenea, a fost primul care putea să plătească până la 500 de fise.

Fortune Coin

Fortune Coin este compania din California care a creat primul slot video, în anul 1976. Compania a modificat un televizor Sony, iar ecranul său a devenit ecranul de joc. Primul dispozitiv a fost în Hilton Hotel din Las Vegas.

Apoi, drumul a fost deschis către inovații. Puteau fi create simplu tot felul de simboluri, cu un număr variabil de role și linii de plată.

Prezentul

Display-urile au evoluat într-un ritm amețitor, iar sloturile video au profitat de acest progres tehnologic. O grafică mai bună și aspectul mai suplu al ecranelor au reprezentat inovații de bază în crearea aparatelor din sălile de jocuri actuale.

Totodată, temele s-au diversificat. Fructele, șeptarii sau clopoțeii sunt în continuare întâlnite des la aceste aparate. Dar lângă ele, au apărut simboluri egiptene, faraoni, piramide și multe alte elemente inspirate din diferite culturi.

Internetul a dus la explozia sloturilor online

Nu putem vorbi de inovații la sloturi dacă nu amintim de internet. Era cazinourilor online a început pe la mijlocul anilor ‘90, iar până astăzi, au fost produse peste 27.000 de sloturi. În fiecare lună, sunt lansate circa 100 de noi aparate online.

Competiția dintre furnizori este foarte dură, ceea ce a dus la o serie impresionantă de noi elemente. Sloturile din ziua de astăzi au noi mecanisme, caracteristici speciale inedite, precum simboluri speciale și secvențe bonus. Jocurile au devenit mult mai sofisticate, cu jackpoturi, turnee și alte funcții care au menirea să ofere o experiență interactivă și dinamică.

Piața de păcănele online este mult mai diversă decât și-ar fi imaginat vreodată un jucător de la începutul secolului XX. Tehnologia evoluează în permanență, deci ne putem aștepta la noi invenții.

Concluzii

Istoria de peste un secol a sloturilor aduce în prim plan câteva aparate marcante. Liberty Bell, Operator Bell, Money Honey și sloturile Fortune Coin sunt cele mai importante. Acestea au deschis drumul către sloturile din prezent, mult mai sofisticate și mai ușor de folosit. Dar esența a rămas aceeași: pornești runda și vezi ce câștiguri îți aduc simbolurile de pe grila de joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.