miercuri, 29 mai, 2024

Mircea Geoană respinge susținerea PSD-PNL pentru alegerile prezidențiale: “Se poate și fără ei!”

Distribuie:

Publicat:

Mircea Geoană, Secretarul general adjunct al NATO, a făcut declarații puternice privind susținerea presupusă a PSD-ului și PNL-ului pentru alegerile prezidențiale, subliniind că este dispus să meargă înainte fără sprijinul acestora. Geoană a atras atenția că actuala coaliție politică încearcă să blocheze jocul politic, dar a subliniat că este posibil să se facă politica și fără ei.

Într-un interviu acordat Digi 24, Geoană a fost întrebat despre poziția sa față de PSD-ul condus de Marcel Ciolacu. Fostul lider al PSD-ului și-a exprimat afecțiunea pentru electoratul acestui partid, menționând că are mulți prieteni în PSD și în alte partide politice. Cu toate acestea, el a remarcat că modul în care se organizează și operează în politică este responsabilitatea lor, sugerând că este alegerea lor dacă fac o treabă bună sau nu.

În legătură cu posibilitatea de a fi candidatul susținut de alianța PSD-PNL, Geoană a declarat că nu este interesat de jocurile politice și că prioritatea sa este interesul țării și respectul pentru România. El a subliniat că actuala configurație politică nu mai este utilă pentru țară și că este necesară o transformare importantă în modul în care se face politică.

Întrebat dacă ar accepta o discuție pe această temă cu liderii alianței, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Geoană a menționat că nu are nicio problemă cu nimeni, dar că este interesat doar de cei care sunt dispuși să participe la efortul sănătos și necesar pentru România.

Pe de altă parte, Geoană a comentat și despre evenimentul pe care NATO ar fi trebuit să îl organizeze în România, dar care a fost anulat. El a sugerat că anularea acestuia ar fi putut fi influențată de motive politice, menționând că evenimentul ar fi reprezentat o oportunitate extraordinară pentru România și pentru tinerii săi.

În final, Geoană a subliniat că este important ca politicienii să pună interesul național mai presus de jocurile politice, iar deciziile ar trebui să fie luate în beneficiul țării și al cetățenilor săi.

Aceste declarații ale lui Mircea Geoană vin în contextul unei scene politice românești tumultuoase, în care alianțele și susținerile se schimbă rapid, iar actorii politici se pregătesc pentru alegerile prezidențiale ce se apropie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img