miercuri, 29 mai, 2024

Modernizarea străzii Decebal din municipiul Vaslui: Viceprimarul Lucian Braniste anunță începerea lucrărilor – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marti, 19 martie 2024, a avut loc un moment crucial pentru dezvoltarea municipiului Vaslui, odată cu predarea amplasamentului pentru realizarea unui important obiectiv de investiții: modernizarea străzii Decebal. Cu un ansamblu complex de lucrări planificate, acest proiect are scopul de a îmbunătăți infrastructura rutieră și de a aduce beneficii semnificative comunității locale.

Principalele lucrări propuse vizează o serie de îmbunătățiri esențiale, inclusiv amenajarea carosabilului, a trotuarelor și a unei piste dedicate bicicliștilor între intersecția cu str. Ana Ipătescu și intersecția cu str. Hușului. În plus, se va implementa un sistem de două sensuri giratorii, unul situat în zona Kaufland și celălalt la intersecția cu str. Hușului, pentru a facilita un flux mai fluid al traficului. De asemenea, se va amenaja un sens giratoriu provizoriu în zona CRAV și se vor înființa spații verzi, inclusiv înlocuirea arbuștilor uscați și însămânțarea gazonului.

La ceremonia de predare a amplasamentului au participat oficialități importante, printre care viceprimarul cu atribuții tehnice al municipiului, ing. Lucian Braniste, reprezentanți ai Primăriei municipiului Vaslui (beneficiarul lucrărilor) și ai Poliției Locale, precum și reprezentanți ai avizatorilor și ai companiilor implicate în realizarea proiectului. Durata estimată de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere, care a avut loc la 18 martie 2024.

Valoarea contractului pentru această investiție majoră este de 29.550.945 lei, inclusiv TVA.

Viceprimarul Lucian Braniste a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitatea locală, declarând: “Iată că, după un proces laborios, obiectivul de investiții str. Decebal este, în cele din urmă, în etapa de inițiere a realizării efective a lucrărilor, fapt care ne bucură. Peste un an vom avea o stradă și trotuare modernizate, un trafic rutier fluidizat prin realizarea sensurilor giratorii, o pistă de biciclete și lucrarea de canalizație a cablurilor, ceea ce înseamnă realizarea de canale tehnice astfel încât, prin amplasarea în subteran a firelor, stâlpii de iluminat nu vor mai fi afectați de greutate, iar spațiul vizual astfel creat va fi mai liber”.

Obiectivul de investiții a fost scos la licitație pentru executare acum aproximativ doi ani, însă procedurile de soluționare a contestațiilor au întârziat începerea lucrărilor. Cu toate acestea, odată cu predarea amplasamentului, se estimează că proiectul va intra în faza de implementare, aducând cu sine o serie de beneficii semnificative pentru comunitatea locală.

Pe măsură ce lucrările vor avansa, oficialii vor reveni cu informații actualizate privind tronsoanele aflate în lucru și eventualele restricții de circulație aferente, menținând comunitatea informată pe tot parcursul procesului de modernizare a străzii Decebal din municipiul Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img