joi, 30 mai, 2024

Municipiul Huși, gazda Olimpiadei Naționale de Șah: competiția unind talentele gimnaziilor din toată țara, inclusiv cele 41 de județe și cele 6 sectoare din București

Distribuie:

Publicat:

Agenda competițiilor școlare naționale continuă în județul Vaslui, iar între 10 și 12 mai 2024, Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, va organiza, cu sprijinul Primăriei Municipiului Huși și a Consiliului Județean Vaslui, Olimpiada Națională a Sportului Școlar la disciplina Șah pentru gimnaziu, destinată atât fetelor, cât și băieților. Locația aleasă pentru desfășurarea acestui prestigios eveniment este Colegiul Național “Cuza Vodă” din Huși, județul Vaslui.

Această competiție, ce reprezintă o veritabilă rampă de lansare a valorilor și performanței, va aduna elevi din clasele gimnaziale din toate cele 41 de județe ale țării și din cele 6 sectoare ale municipiului București.

Momentul de deschidere oficială al acestui eveniment de excepție va avea loc sâmbătă, 11 mai 2024, în sala de sport a Colegiului Național “Cuza Vodă” din Huși. La festivitatea de inaugurare vor participa oficialități locale și regionale, precum și personalități marcante ale lumii șahului din România, printre care se numără și președintele Federației Române de Șah, domnul Vlad Ardeleanu, alături de distinși profesori universitari de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Competiția propriu-zisă va avea loc în conformitate cu regulamentul, probele fiind programate pentru ziua de sâmbătă și duminică dimineața, respectiv în intervalul 11-12 mai 2024. Festivitatea de premiere, momentul culminant al evenimentului, va avea loc în sala de sport a Colegiului Național “Cuza Vodă” din Huși, duminică, 12 mai 2024, începând cu ora 12:30.

Această activitate de prestigiu nu este doar o competiție sportivă, ci și un prilej pentru participanți de a promova spiritul fair-play-ului și de a cunoaște mai bine frumusețea și tradițiile municipiului Huși și ale județului Vaslui.

Încheiem cu urări de succes și inspirație pentru toți participanții, iar la finalul competiției îi invităm pe toți să împărtășească un strigăt comun: “Victoria Ta este victoria mea, prietene!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img