vineri, 19 aprilie, 2024

O fabrică importantă din România a fost închisă. Toți angajații au fost dați afară

Distribuie:

Publicat:

O fabrică de renume din România și-a încheiat operațiunile după aproape cinci decenii de activitate continuă. Înființată în 1978 și listată la bursă încă din 1977, Fabrica de Bere Martens Galați a fost un punct de referință în peisajul industrial al țării. În ciuda istoriei sale bogate și a portofoliului variat de branduri de bere, compania a decis în mai 2023 să-și concentreze atenția asupra sectorului distribuției, renunțând la producție.

Martens Galați a devenit cunoscută pentru mărci precum MaDonna și Postăvaru, câștigându-și reputația nu doar în România, ci și pe piețele internaționale. Exportul a reprezentat o parte semnificativă din activitatea fabricii, iar brandurile sale au câștigat popularitate în țări precum Egiptul și Statele Unite ale Americii.

În 1998, Martens Brewerij a preluat majoritatea acțiunilor companiei, aducându-și experiența și resursele în operațiunile fabricii din Galați. Această schimbare a consolidat poziția Martens Galați pe piața locală și internațională.

Cu toate acestea, în ultimul deceniu, fabrica a întâmpinat dificultăți financiare crescânde, culminând cu decizia de a suspenda producția. Într-o mișcare strategică de reorientare, Martens Galați și-a exprimat intenția de a se concentra exclusiv pe distribuție.

În conformitate cu această schimbare de direcție, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat cererea acționarului majoritar pentru suspendarea tranzacționării acțiunilor companiei. Această decizie a fost urmată de o ofertă publică de cumpărare a unui pachet minoritar de acțiuni, în cadrul eforturilor de ajustare a structurii de acționariat și a strategiei pe termen lung a companiei.

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img