vineri, 19 aprilie, 2024

Oglindă, Oglinjoară – care e cea mai tare piesă de mobilier din țară?

Distribuie:

Publicat:

Baia este una dintre cele mai importante încăperi din casă și, ca atare, trebuie mobilată cu grijă. Unul dintre elementele cărora trebuie să li se acorde o atenție deosebită este iluminatul, care trebuie proiectat cu înțelepciune. De fapt, acesta trebuie să facă posibilă îndeplinirea sarcinilor zilnice de igienă în condiții de confort și siguranță totală și, în același timp, să fie primitor pentru momentele de relaxare.

Pentru a da luminozitate băii, oglinzile sunt, de asemenea, foarte utile, deoarece pot crea reflexii și jocuri de lumină, refracții și lărgesc mediul înconjurător. Există chiar oglinzi de baie cu iluminare integrată, cu un design superb și esențial. Acest ultim tip de oglinzi de baie este foarte util în cazul unei băi cu dimensiuni mai mici, deoarece permite iluminarea încăperii și a zonei de lavoar fără a ocupa spațiu datorită lămpilor și aplicelor de perete. În plus, oglinda cu lumină integrată contribuie la îmbogățirea unui mobilier modern și minimalist, care este și la modă, și funcțional în același timp și dă o notă hi-tech băii dumneavoastră.

Oglinzile sunt o piesă de mobilier indispensabile, dar cum alegeți acele oglinzi de baie care să fie pe gustul vostru? Există o infinitate de forme și dimensiuni, cu sau fără iluminare integrată. Pe parcursul acestui articol vă vom oferi câteva sfaturi pentru a alege oglinda  care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre.

Oglinzi de baie – cum alegem?

Atunci când se proiectează o baie, o atenție deosebită trebuie acordată oglinzii care completează și îmbogățește decorul băii. Dar cum să o alegeți pe cea potrivită? Iată câteva reguli simple de la care puteți porni:

  • Decideți unde veți plasa oglinda – cel mai funcțional loc pentru a poziționa oglinda este deasupra chiuvetei, iar aceasta trebuie să urmeze dimensiunea și stilul mobilierului.
  • Verificați măsurile (de două ori, ca să fiți siguri că nu comandați ceva care nu  se potrivește)
  • Alegeți forma și caracteristicile oglinzii
  • Alegeți iluminarea potrivită

În general, regula este de a urma o linie comună pentru mobilier și oglindă: finisajul, materialele și culorile trebuie să se potrivească în mod optim pentru a crea armonie în baie.

Fundamental atunci când alegeți acele oglinzi de baie care vă plac este să țineți cont de măsurătorile băii și ale dulapului de chiuvetă. Dacă aveți un spațiu limitat, niște oglinzi de baie pe toată lungimea dulapului va ajuta ca încăperea să pară mai mare și mai luminoasă, iar dacă alegeți un iluminat integrat în oglindă, veți economisi, de asemenea, spațiu.

De asemenea, lățimea oglinzii, din motive estetice, nu trebuie să o depășească pe cea a blatului, în timp ce pentru poziționarea pe înălțime este util să țineți cont de cine vor fi utilizatorii (aveți copii sau sunteți o persoană foarte înaltă?).

Pe lângă spațiul disponibil, la alegerea oglinzii trebuie să se țină cont și de stilul băii. Dreptunghiulară, pătrată sau rotundă, forma oglinzii trebuie să pună în evidență mediul și să nu intre în “conflict” cu celelalte obiecte de mobilier. De exemplu, în cazul unei băi în stil modern, avem două variante: să subliniem forma mobilierului alegând oglinzi de baie rotunde contrastante sau să facem decorul și mai minimalist cu oglinzi de baie dreptunghiulare, eventual cu iluminare integrată.

De asemenea, este important să decideți dacă aveți nevoie de oglinzi de baie cu iluminare integrată. Aceste oglinzi de baie sunt elegante și rafinate, dar și foarte funcționale. Alternativ, puteți amplasa spoturi în partea superioară a oglinzii, astfel încât zona lavoarului să fie mereu bine luminată.

Unde poziționăm aceste oglinzi de baie?

  • soluția ideală este să poziționăm oglinda și chiuveta într-o zonă convenabilă, care să ne permită să efectuăm, fără piedici, acțiunile zilnice de curățenie;
  • un alt factor cheie este cu siguranță înălțimea la care să poziționăm oglinda. Recomandăm, de asemenea, să acordați atenție lățimii, care, în majoritatea cazurilor, nu trebuie să o depășească pe cea a dulapului de lavoar;
  • altă alegere pentru mobilierul de baie este cea a unei oglinzi cu sau fără iluminare integrată: în funcție de dimensiunea camerei, de stil și de lumina naturală, puteți decide dacă optați pentru oglinzi de baie cu lumină integrată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img