joi, 30 mai, 2024

Pentru doi fraţi din Tulcea lumea se vede în ceaţă. Boala cumplită, moştenită de la mamă: “Avem nevoie de ajutor, de ajutorul oamenilor”

Distribuie:

Publicat:

Maria și Andrei, doi frați din Tulcea, au un vis simplu: să vadă bine și să se bucure de jucării precum papușile și mașinuțele cu roți. Cu toate acestea, viața lor este umbrită de grave probleme oftalmologice moștenite genetic de la mamă. Dar există o șansă pentru ei: operațiile oftalmologice.

Cei doi copii, în vârstă de șase, respectiv patru ani, locuiesc în Valea Teilor, la o distanță de 45 de kilometri de Tulcea. Maria frecventează clasa zero, iar Andrei merge la grădiniță. Pentru acești doi frați, viața este marcată de provocări, dar cu sprijinul comunității și al părinților lor, ei se apropie de șansa la o vedere clară.

Părinții lor, Cristina și soțul ei, muncesc din greu, dar veniturile lor sunt modeste și fluctuante, ceea ce face dificilă accesarea îngrijirii medicale necesare pentru copii. Cu toate acestea, cu ajutorul unei primării proactive și a comunității locale, au reușit să obțină accesul la consultații și tratamente oftalmologice în București.

Acolo, au fost văzuți de mai mulți medici, iar speranțele pentru operație s-au înălțat când au întâlnit-o pe doamna doctor Andreea Ciubotaru, care a oferit să îi ajute. Cu toate acestea, costurile operațiilor sunt semnificative, iar părinții nu își pot permite singuri această sumă.

Prin intermediul unei campanii de donații, oamenii sunt îndemnați să contribuie cu cât pot pentru a-i ajuta pe Maria și Andrei să primească tratamentul de care au nevoie. Fie că este vorba despre donarea a 2 euro prin SMS la numărul 8848, prin card sau transfer bancar, fiecare contribuție contează pentru acești doi copii care merită o șansă la o viață mai bună, cu o vedere clară și fără suferință.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img