vineri, 19 aprilie, 2024

Pompierii din Bârlad au salvat cățelul căzut într-un puț adânc din localitatea Ghermănești, comuna vasluiana Banca – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Detașamentul de pompieri din Bârlad a intervenit în localitatea Ghermănești, comuna Banca, pentru a salva un cățel prins într-un puț adânc de peste 35 de metri.

Echipajul de intervenție a sosit la locul incidentului cu o autospecială și un echipaj specializat, gata să facă față provocării. Situația era una delicată, căci animalul se afla la o adâncime de peste 35 de metri și puțul avea un diametru extrem de îngust de doar 200 de milimetri, făcând orice coborâre directă imposibilă.

Pentru a-l salva, salvatorii au încercat mai multe metode ingenioase. Au folosit un laț și mai multe corzi în încercarea de a prinde cățelul sau de a-l face să se agațe de corzi, în timp ce acestea erau mișcate continuu pentru a-l determina pe patruped să reacționeze. După mai multe încercări și eforturi susținute, cățelul s-a agățat cu dinții de corzi și a fost adus în siguranță la suprafață.

Rezultatul spectaculos al acestei operațiuni a fost cățelul scăpat fără răni, o veste care a adus bucurie în comunitatea locală. Însă, înainte de a se retrage, pompierii militari au luat legătura cu autoritățile locale, cerându-le să ia măsuri pentru acoperirea și securizarea puțului, pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img