vineri, 19 aprilie, 2024

Român stabilit în Germania, dezamăgit de experiența trăită la un grătar. „Am fost 15 invitați și avea …”

Distribuie:

Publicat:

Un român a devenit popular pe TikTok după ce a relatat experiența sa cu un grătar organizat la domiciliul unui german. Acesta a subliniat diferențele notabile între tradiția grătarelor în România și cea din Germania.

Românul stabilit în Germania a împărtășit impresiile sale despre modul în care se desfășoară grătarele la nemți.

“Povestea mea este despre un grătar la care am fost invitat, unde, spre surprinderea mea, fiind 15 persoane prezente, am descoperit că existau doar 4 bucăți de carne pe grătar. M-am simțit într-adevăr înfometat, o situație neobișnuită pentru mine, ca invitat la un astfel de eveniment. În Germania, am observat că accentul nu este pus pe cantitatea de mâncare servită la un grătar.

Băutura era nelimitată și abundentă, iar atmosfera era plină de bucurie. Cu toate acestea, nu am experimentat acest lucru în această ocazie specifică.

De obicei, masa la un grătar începe dimineața, însă noi am ajuns la prânz, iar focul a fost aprins mai târziu decât de obicei, în jurul orei 2, de data aceasta chiar mai târziu, în jurul orei 3-4.

Am fost foarte înfometat, până în punctul în care chiar mă gândeam să gust din scaunele de acolo. Și, ca să subliniez, eram aproximativ 15 adulți, fără copii.

Am remarcat că nemții autentici, da, vorbesc despre nemții adevărați, au avut doar 4 bucăți mari de carne pe grătar. Ne-au servit o porție mare de carne, iar fiecare dintre noi a primit o porție de mâncare care ar fi fost suficientă pentru o întreagă familie, tăiată în patru bucăți.

Am fost cu adevărat surprins. Apoi, au scos niște cârnați obișnuiți, iar noi am fost încurajați să mai luăm și din aceștia. În ceea ce privește băutura, păreau că aveam stoc pentru trei grătare. Acestea sunt doar impresiile mele”, relatează românul, conform Știri Diaspora.ro.

Practica grătarelor la nemți: Băutura este nelimitată, dar oaspeții trebuie să-și aducă propria mâncare
“Așa sunt nemții, am mai discutat și după ce am trecut prin această experiență, am discutat cu prietenii noștri nemți.

Ne-au explicat că această este tradiția lor, unde nu se concentrează pe prepararea unei cantități mari de mâncare. Există chiar oameni care îți spun: “Hai să mergem la grătar, adu-ți propriile tale provizii”. Adică, fiecare vine cu pachetele sale, cu carne ambalată.

Băutura nu este o problemă aici, deoarece aproape fiecare gazdă are barul său acasă. Am fost invitat să gust vinurile lor, să vizitez pivnița lor, dar totuși trebuie să-ți aduci propria mâncare”, adaugă tânărul.

Postarea sa a stârnit numeroase reacții din partea românilor
“Nu știai că tu te-ai așteptat să se pregătească grătarul, dar tu trebuia să-ți aduci propriile tale provizii de mâncare. Am mai auzit asta”, comentează un utilizator.

“Așteaptă să vezi cum este în Olanda. Înainte de a merge la grătar, te întreabă câtă carne vrei să mănânci? 200 de grame este ok?”, scrie altcineva.

“Am fost la un austriac la grătar și ne-au întrebat câți cartofi mâncăm fiecare”, povestește altcineva.

“Mergi în Sicilia, de îndată ce ajungi acolo, te așează la masă și cam așa stai vreo 2-3 ore, mâncând”, scrie un român din Italia, în timp ce un altul menționează că spaniolii se bucură când sunt invitați la grătar de către români: “În Spania, făceam grătar cu toate felurile de carne, salate + desert. Veneau spaniolii și mâncau, dar ei niciodată nu te invita”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img