Prefectul județului Vaslui își exprimă susținerea pentru proiectele de educație nonformală în sistem outdoor

0
155

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a participat zilele trecute la conferința de lansare a proiectelor Pocu Outdoor, care au ca scop facilitarea procesului de învățare al copiilor prin activități educaționale recreative. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Vaslui, Primăriei Vaslui, inspectori școlari, primari și directori de la școlile partenere la proiecte.

Cele trei proiecte majore, “Învățăm prin joacă – Activități educaționale recreative pentru facilitarea procesului de învățare a copiilor”, “Reinvent Education – Reinventarea programelor educaționale prin activități outdoor dedicate elevilor” și “Active Kids – Healthy Kids – Activități educaționale în sistem outdoor pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor”, beneficiază de o finanțare de câte 1.728.565 lei fiecare, iar școlile partenere sunt școlile din Huși, Stănilești, Vaslui, Fâstâci, Cozmești, Pogana și Puiești.

Programul “Educație nonformală în sistem outdoor” se concentrează pe îmbunătățirea competențelor personalului didactic din învățământul preuniversitar și pe reducerea abandonului școlar, o prioritate pentru actualul Guvern. Guvernul a demarat investiții pentru modernizarea și dotarea școlilor și Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În urma evenimentului, se speră că aceste proiecte vor încuraja copiii să-și continue studiile și să îmbunătățească calitatea educației lor prin intermediul unor activități recreative educative în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.