duminică, 14 aprilie, 2024

Primul stagiu de practică pentru 15 elevi-jandarmi vasluieni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În perioada 18 martie – 26 aprilie 2024, 15 de elevi din cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni se află la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui pentru a desfășura primul stagiul de practică din cariera militară.
După ce vineri au depus jurământul militar, astăzi, în prima zi de practică, tinerilor elevi le-au fost prezentate aspecte legate de specificul unității, atribuțiile, programul și misiunile desfășurate de jandarmii în zona de competentă teritorială.
Elevii – jandarmi, din seria februarie 2024 – decembrie 2024, vor fi coordonați și îndrumați în toată perioada de tutori profesionali, cadre militare cu o vastă experiență în munca de jandarmerie și vor participa la toate activitățile desfășurate de îndrumătorii lor,   urmărindu-se realizarea obiectivelor și măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică.
Viitorii subofițeri vor desfășura stagiul de practică  la structurile de pază pentru a-și pune în practică noțiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs cât și pentru a cunoaște și a-și însuși mai bine aspectele legate de misiunile specifice armei.
Acest stagiu de practică are un caracter practic – aplicativ și reprezintă un bun prilej de aplicare a cunoștințelor acumulate în cursul anului școlar de către viitorii absolvenți ai  școlii militare de subofițeri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img