vineri, 17 mai, 2024

Prognoza meteo pana pe 31 octombrie. Cum va fi vremea

Distribuie:

Publicat:

Vremea este deosebit de calda in toata tara, cu valori termice mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, in general, cu peste 10 grade.

„Au fost multe recorduri de temperaturi. In Zimnicea temperatura record a fost de 28 de grade”, a spus Alina Serban, meteorolog ANM.

Au fost recorduri termice si la valorile minime.

Potrivit Alinei Serban, „a fost cea mai calda noapte de cand se fac masuratori meteo in mod constant”.

PROGNOZA METEO pentru luni, 29 octombrie

Vremea va fi deosebit de caldã, cu valori termice mai ridicate decat in mod normal la aceastã datã, in general, cu peste 9…10 grade. Temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 27 de grade, iar cele minime intre 5 grade in estul Transilvaniei si 17…18 grade in Dealurile de Vest. Cerul va avea innorãri trecãtoare, insã doar izolat vor fi averse slabe in regiunile vestice, nordice si la munte, cu precãdere in prima parte a zilei. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificãri in Banat, in Crisana, pe litoral si in zona montanã inaltã, in special, a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului, unde rafalele vor depãsi 70…80 km/h. Dimineata si noaptea se va produce ceatã in centru, sud si est, insã pe arii restranse si mai ales in zonele joase de relief.

PROGNOZA METEO pentru marti, 30 octombrie

Vremea va fi in continuare deosebit de caldã in cea mai mare parte a tãrii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 19 si 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporare, averse si posibil descãrcãri electrice in regiunile vestice, nord-vestice, local la munte si izolat in centrul tãrii. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificãri in prima parte a intervalului in zona montanã, in special pe creste, iar la cote mai reduse local si in vest si pe litoral.

Temperaturile minime, desi mai scãzute decat in noaptea anterioarã in regiunile intracarpatice, se vor situa peste cele climatologic specifice datei, cu valori cuprinse intre 5 grade in estul Transilvaniei si 16 grade pe litoral. La inceputul si sfarsitul intervalului pe arii restranse va fi ceatã.

PROGNOZA METEO pentru miercuri, 31 octombrie

Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decat cele climatologic specifice sfarsitului de octombrie, chiar dacã indeosebi in nord-vest si in centru maximele vor marca o scãdere fatã de ziua anterioarã. Cerul va fi variabil, iar in regiunile extracarpatice, mai ales noaptea, vor fi nori josi sau ceatã si izolat burnitã. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 26 de grade, iar cele minime intre 5 si 15 grade, usor mai coborate in estul Transilvaniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img