miercuri, 28 februarie, 2024

Protestatarii au blocat frontiera cu Ucraina, zeci de tiruri ‘trase pe dreapta’: Nimeni nu intră, nimeni nu iese

Distribuie:

Publicat:

Protestatarii au blocat traficul la frontiera cu Ucraina, generând stagnarea mai multor transporturi „trase pe dreapta”: Nimeni nu intră, nimeni nu iese.

Vama Siret se confruntă în continuare cu obstacolele impuse de către protestatari. Tirurile care sosesc din Ucraina către România au fost oprite în totalitate, iar transporturile din România către Ucraina nu pot avansa. Jandarmeria a instaurat un blocaj imediat după punctul de trecere al frontierei, împiedicând accesul tirurilor din cauza prezenței protestatarilor în apropiere.

Negocierile dintre protestatari și autorități au condus la un acord care permite doar autoturismelor și autocarelor să continue către punctul de trecere al frontierei.

Cererea protestatarilor este ca niciun tip de marfă să nu fie permis să intre din Ucraina atâta timp cât protestul lor persistă. La Vama Siret, sute de protestatari sunt prezenți, conform informațiilor furnizate de antena3.ro.

Blocările nu se limitează la Vama Siret, ci afectează și frontierele din vestul țării. La Vama Nădlac în județul Arad, se raportează coloane de utilaje și mașini agricole, alături de aproximativ 50 de autoturisme, care circulă cu viteză redusă și claxonează în semn de protest, generând blocaje în zona punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și Nădlac II.

Această situație tensionată la frontierele țării afectează fluxul normal al transporturilor și necesită intervenții imediate pentru soluționarea problemelor semnalate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img