joi, 29 februarie, 2024

Repere importante din activitatea Polițiștilor de Imigrări din Vaslui în 2023

Distribuie:

Publicat:

Repere importante din activitatea Polițiștilor de Imigrări din Vaslui în 2023

În anul 2023, Polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Vaslui au desfășurat o serie de acțiuni menite să gestioneze șederea și rezidența pe teritoriul României a unui număr semnificativ de străini. Conform datelor oficiale furnizate de instituție, au fost gestionate situația a 815 persoane, din care 682 au provenit din state terțe, iar 133 au fost cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Majoritatea străinilor din state terțe care au beneficiat de gestionarea șederii în România au provenit din Republica Moldova, Turcia, China, Sri Lanka și Nepal, în timp ce cetățenii UE/SEE/CH au provenit preponderent din Italia, Bulgaria și Spania.

Printre principalele motive pentru stabilirea rezidenței în România s-au numărat dreptul la unitatea familiei, angajarea în muncă sau stabilirea permanentă în țară.

În ceea ce privește procedurile de admitere, au fost soluționate 9 invitații depuse pentru străini din Egipt, Maroc, Palestina și Nigeria și 3 cereri de admitere în scopul reîntregirii familiei pentru cetățeni din Belarus.

De asemenea, au fost înregistrate 2.807 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, majoritatea pentru lucrători permanenți provenind din Republica Moldova, Bangladesh, Sri Lanka și Nepal, din care 2.346 de cereri au fost avizate pozitiv.

Pentru a menține controlul asupra șederii ilegale, polițiștii de imigrări au organizat 175 de acțiuni și controale, rezultând în depistarea a 24 de străini în situații ilegale. Ca urmare, au fost emise 27 de decizii de returnare și aplicate 4 interdicții de intrare pe teritoriul României.

În plus, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.350 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la regimul străinilor și încadrarea în muncă a acestora.

Prin aceste acțiuni, Poliția de Imigrări a Județului Vaslui continuă să își asume responsabilitatea pentru menținerea legalității și securității pe teritoriul României, contribuind la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Pentru mai multe informații privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări și procedurile legale, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro. De asemenea, se recomandă utilizarea aplicației online pentru depunerea documentelor, disponibilă la www.portaligi.mai.gov.ro, pentru eficientizarea procesului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img