Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene: ‘A fost lansat apelul de proiecte pentru extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale’

0
34

Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, a anunţat miercuri că a fost lansat apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, potrivit Agerpres.

"A fost lansat apelul pe proiecte pe data de 17 august. (…) Apelul este deschis pentru patru luni, dar este un apel competitiv şi se va evalua la anume intervale. (…) Apelul iniţial este de circa 200 de milioane de euro. Dacă există un interes deosebit – şi ne aşteptăm să fie un interes deosebit pentru acest acest apel – putem suplimenta alocarea acestui program, respectând Ordonanţa 40 din 2015 pentru supracontractare la nivelul programului", a precizat secretarul de stat, la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de altă parte, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă a fost amânat pentru săptămâna viitoare.

Solicitarea a fost formulată de Carmen Moraru, astfel încât să fie adăugate propunerile transmise de ministere.

În acest sens, premierul a cerut şi consultarea Comisiei Europene în legătură cu tipurile de proiecte care pot fi finanţate.

"Până săptămâna viitoare, când vom aproba proiectul de ordonanţă de urgenţă, aş vrea să mai am o minimă siguranţă legată de posibilitatea efectivă de finanţare a anumitor tipuri de proiect. Sigur, răspunsuri nu sunt încă oficiale până nu se adoptă la nivelul Comisiei Europene proiectele de regulament, dar trebuie să ştim punctul lor de vedere, astfel încât să includem doar proiecte care au şanse de a fi finanţate, pentru că noi punem în mişcare un întreg mecanism de pregătire a proiectelor, alocăm bani pentru pregătirea proiectelor şi dacă ele nu sunt finanţabile după aia trebuie să umblăm după alte finanţări", a spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.