miercuri, 6 decembrie, 2023

Ședința lunară a Colegiului Prefectural Vaslui: Focus pe gestionarea deșeurilor și siguranța alimentară – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Într-o ședință lunară desfășurată astăzi, domnul Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a condus discuțiile Colegiului Prefectural, abordând teme cruciale pentru comunitate. Principalele subiecte dezbătute au fost Planul județean de gestionare a deșeurilor și respectarea prevederilor legale privind produsele alimentare cu indicații geografice și denumiri de origine protejate la nivel european.

Una dintre preocupările centrale ale întâlnirii a fost prezentarea detaliată a Planului județean de gestionare a deșeurilor Vaslui. A fost subliniată implementarea eficientă a proiectului “Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Vaslui” în toate unitățile administrativ-teritoriale. Cu toate acestea, reprezentanții Gărzii de Mediu au semnalat o problemă majoră legată de gestionarea deșeurilor, evidențiind practica aruncării necontrolate a gunoiului atât în mediul urban, cât și în cel rural. Această problemă a fost recunoscută ca o amenințare serioasă la adresa mediului și calității vieții locuitorilor.

În plus, ședința a acordat o atenție deosebită verificării respectării prevederilor legale privind produsele alimentare cu indicații geografice protejate și denumiri de origine protejate înregistrate la nivel european. Reprezentanții Comisariatului județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui au prezentat acest subiect în conformitate cu Planul Unic de Control Integrat pentru România, pentru anul 2022.

Prefectura Județului Vaslui a reafirmat angajamentul său față de monitorizarea și îmbunătățirea continuă a acestor aspecte vitale pentru comunitate. Daniel Onofrei, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a transmis un mesaj deschis de colaborare strânsă cu toți factorii implicați pentru asigurarea unei bune guvernări și protecției intereselor locuitorilor județului Vaslui. Această atitudine reflectă responsabilitatea instituțională în fața problemelor de mediu și siguranță alimentară, demonstrând o abordare proactivă pentru soluționarea acestor provocări în beneficiul întregii comunități locale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img