miercuri, 28 februarie, 2024

Șefa ANM anunță ‘iadul alb’ în România: un ger de crapă pietrele, cu temperaturi de -18 grade

Distribuie:

Publicat:

Luni dimineața, se înregistrează condiții dificile de circulație pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea, unde carosabilul este parțial acoperit cu zăpadă. În plus, în Brăila, Buzău și Maramureș, există șosele afectate de polei.

Centrul Infotrafic informează că, din cauza vizibilității reduse, ninsoarei și viscolului puternic, s-a impus restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui. Echipele acționează cu utilaje pentru deszăpezire în această zonă.

În mai multe județe, se semnalează că precipitațiile sub formă de ninsoare au acoperit parțial carosabilul, însă nu au fost impuse restricții de trafic. Autoritățile intervin cu utilaje pentru deszăpezire, asigurând condiții de circulație în condiții de iarnă.

Există, de asemenea, riscul formării poleiului pe anumite artere rutiere din județele Brăila, Buzău și Maramureș, iar autoritățile au mobilizat utilaje care distribuie material antiderapant pentru a preveni situațiile periculoase.

În județele Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, precum și în București, precipitațiile au luat forma ploii, iar carosabilul este umed. Pe autostrăzi, se circulă doar pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună și trafic redus în unele sectoare.

Pe principalele artere rutiere, inclusiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, A1 Sibiu-Deva și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe carosabil umed, cu sectoare în care plouă. Vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

Încă din data de 4 ianuarie, sunt în vigoare restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 57, km. 122+900 de metri, între localitățile Moldova Noua și Nicolint, județul Caraș-Severin, din cauza unei porțiuni de terasament desprinse pe o distanță de 30 de metri. Restricția rutieră este semnalizată corespunzător.

De asemenea, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, între localitățile Podu Iloaiei și Lețcani, județul Iași, s-a produs un accident între două autovehicule, soldat cu rănirea ușoară a patru persoane. Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri pentru intervenția echipajelor specializate, iar se estimează reluarea normală a traficului în 45-60 de minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img