miercuri, 28 februarie, 2024

Zonele din România unde ninge deja abundent: s-a depus un strat consistent de zăpadă

Distribuie:

Publicat:

Luni dimineața, condițiile de trafic sunt afectate în mai multe județe, printre care Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea, din cauza unui carosabil parțial acoperit cu zăpadă. De asemenea, în Brăila, Buzău și Maramureș există șosele afectate de polei.

CITESTE SI :

Alertă meteo în Vaslui: Ninsori și viscol aduc haos. Harta zonelor afectate de condițiile meteorologice extreme.

 

Centrul Infotrafic informează că, din cauza vizibilității reduse, ninsoarei și viscolului puternic, s-a impus restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui. Echipele acționează cu utilaje pentru deszăpezire în această zonă.

În diverse părți ale țării, se semnalează că precipitațiile sub formă de ninsoare au acoperit parțial carosabilul, însă nu au fost impuse restricții de trafic. Se circulă în condiții de iarnă, iar autoritățile intervin cu utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, există riscul formării poleiului pe anumite artere rutiere din județele Brăila, Buzău și Maramureș, iar autoritățile au mobilizat utilaje care distribuie material antiderapant pentru a preveni situațiile periculoase.

În județele Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea și în București, precipitațiile au luat forma ploii, iar carosabilul este umed. Pe marile autostrăzi, doar carosabilul este umed, iar condițiile de vizibilitate sunt bune, cu un trafic redus în unele sectoare.

Pe principalele artere rutiere, inclusiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, A1 Sibiu-Deva și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe carosabil umed, cu sectoare în care plouă. Vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

De la data de 4 ianuarie, sunt în vigoare restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 57, km. 122+900 de metri, între localitățile Moldova Noua și Nicolint, județul Caraș-Severin, din cauza unei porțiuni de terasament desprinse pe o distanță de 30 de metri. Restricția rutieră este semnalizată corespunzător.

În plus, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, între localitățile Podu Iloaiei și Lețcani, județul Iași, s-a produs un accident între două autovehicule, soldat cu rănirea ușoară a patru persoane. Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri pentru intervenția echipajelor specializate, iar se estimează reluarea normală a traficului în 45-60 de minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img