sâmbătă, 2 martie, 2024

Șofer din Husi, testat negativ la alcool dar pozitiv la metamfetamină, amfetamină și canabis

Distribuie:

Publicat:

Într-o acțiune desfășurată de Poliția Rutieră Husi in seara zilei de duminica, 11 februarie, un șofer a fost supus unui control riguros, rezultatul fiind unul surprinzător. Deși testul pentru alcool a indicat absența acestuia în organismul său, șoferul a fost suspectat că ar fi consumat substanțe interzise, fiind pozitiv la metamfetamină, amfetamină și canabis conform testului cu aparatul Drager Drugtest.

Pentru a clarifica situația, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal ” Dimitrie Castroian” Husi pentru recoltare de probe de sânge și urină. Rezultatele acestor analize vor fi decisive în determinarea dacă șoferul a consumat cu adevărat aceste substanțe interzise sau nu. În baza acestor rezultate, autoritățile vor întocmi dosarul penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor interzise, conform prevederilor ART. 336 alin. 2 din Codul Penal.

Acest incident subliniază importanța efectuării testelor adecvate pentru detectarea substanțelor interzise în circulația rutieră și necesitatea unei abordări proactive în prevenirea comportamentului periculos pe șosele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img