vineri, 1 martie, 2024

Umbrărescu redă viață combinatului de la Oțelu Roșu cu o investiție de 12 milioane de euro

Distribuie:

Publicat:

Într-o mișcare care a captat atenția întregii comunități, magnatul cunoscut sub numele de “Regele asfaltului”, Dorin Umbrărescu, a anunțat planurile de a reaprinde flacăra în combinatul de la Oțelu Roșu, investind nu mai puțin de 12 milioane de euro. Această veste vine după o perioadă lungă de incertitudine și zvonuri despre viitorul uzinei, amenințată de rugina și lipsa de investiții.

Familia Umbrărescu, cu o avere estimată la peste 300 de milioane de euro, a fost convinsă să preia combinatul de pe Valea Bistrei, având ca obiectiv producerea componentelor metalice necesare societăților din portofoliul său. Cu sprijinul primarului Luca Mălăiescu și al deputatului Silviu Hurduzeu, tranzacția a fost încheiată, aceștia demonstrând determinare și implicare pentru revitalizarea industriei locale.

Prefectul Ioan Dragomir a confirmat că tranzacția a fost finalizată, subliniind eforturile autorităților pentru deblocarea situației și felicitând pe cei implicați. Cu toate acestea, au existat și obstacole, cu unele persoane exprimând reticență în ceea ce privește inițiativa.

Primarul Luca Mălăiescu a păstrat proiectul secret pentru o perioadă, evitând să creeze speranțe deșarte, dar acum anunță cu mândrie planurile de redeschidere a combinatului. Cu sprijinul familiei Umbrărescu, comunitatea din Oțelu Roșu se pregătește pentru o nouă eră de prosperitate, cu sute de noi locuri de muncă și perspective atractive pentru dezvoltarea economică locală.

Cu investiții majore și o echipă dedicată, acest proiect reprezintă nu doar o oportunitate de revitalizare economică, ci și un semn al speranței pentru regiunea Valea Bistrei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img