duminică, 14 aprilie, 2024

Tinerii matematicieni din Vaslui strălucesc la etapa județeană a Olimpiadei Satelor

Distribuie:

Publicat:

Sâmbătă, 16 martie 2024, Liceul “Ștefan Procopiu” din Vaslui a fost gazda unei competiții de excepție – etapa județeană a Concursului Național de Matematică pentru clasele V-VIII, cunoscută sub numele de “Olimpiada Satelor din România”. Evenimentul, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui în colaborare cu Societatea de Științe Matematice din România, filiala Vaslui, a adunat 76 de elevi din diverse școli din întregul județ.

Localitățile Gara Banca, Văleni, Zorleni, Vetrișoaia, Dodești, Gîrceni, Laza, Grivița, Muntenii de Jos, Vutcani, Tanacu, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Lunca Banului, Ghermănești, Dodești, Delești, Berezeni, Poienești, Draxeni, Bălteni și Râșești au fost reprezentate de elevi dornici să-și pună la încercare cunoștințele și abilitățile în matematică.

După o competiție îndelungată și intensă, au fost desemnați câștigătorii care au demonstrat un nivel ridicat de competență și pasiune pentru matematică. Aceștia au fost răsplătiți nu doar cu recunoaștere, ci și cu premii în bani, în semn de apreciere pentru efortul lor susținut.

Cu toate că competiția a fost acerbă, patru elevi au ieșit în evidență prin performanțele lor remarcabile și s-au calificat pentru etapa națională ce va avea loc în perioada 16-19 mai la Cluj. Aceștia sunt:

  1. La clasa a V-a: Sabina Petra Scarlatache de la Școala Gimnazială nr.1 Gara Banca, sub îndrumarea profesorului Dumitriu Florin.
  2. La clasa a VI-a: Amalia-Maria Coșulea de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Laza, sub îndrumarea profesorului Panaet Anca-Elena.
  3. La clasa a VII-a: Emaris-Georgiana Mutu de la Școala Gimnazială “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos, sub îndrumarea profesorului Cărare Georgeta.
  4. La clasa a VIII-a: Andreea Elena Grosu de la Școala Gimnazială “Ion Murgeanu” Zorleni, sub îndrumarea profesorului Chiriac Daniela.

Acești tineri talentați și dedicați reprezintă viitorul matematicii din România, iar performanțele lor sunt o sursă de mândrie pentru comunitatea școlară și pentru întreg județul Vaslui. Ne exprimăm toate felicitările pentru aceste realizări deosebite și le urăm mult succes în etapa națională, unde vor avea oportunitatea să își etaleze cunoștințele în fața celor mai buni din țară!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img