joi, 18 aprilie, 2024

Un primar PNL a fost reținut de procurori: și-ar fi plătit ratele la bancă cu fondurile primăriei

Distribuie:

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Parchetului a confirmat că primarul comunei Bălţeşti din Prahova, Ion Radu, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte într-un dosar ce vizează acuzații de abuz în serviciu, conflict de interese și delapidare, conform relatărilor AGERPRES din ziua de marți.

Conform informațiilor furnizate, în acest dosar sunt suspectate alte patru persoane, care sunt administratori ai unor societăți comerciale.

Procurorii au efectuat percheziţii în acest dosar, inclusiv la sediul Primăriei Bălţeşti, iar ulterior primarul a fost dus la audieri.

Se pare că primarul liberal și-ar fi plătit ratele la bancă cu fonduri provenite din bugetul primăriei.

Primele informații indică faptul că cazurile de corupție legate de edilul Radu Ion s-au înmulțit în ultimii ani, iar acuzațiile sunt extrem de grave. Astăzi au avut loc percheziții la sediul primăriei și la activitățile a patru companii de construcții. Potrivit presei locale, aceste companii ar fi obținut contracte publice în mod ilegal, beneficiind de complicitatea autorităților locale.

Anchetatorii investighează și presupusa implicare a finului primarului, Dragomir Aurel, în ilegalitățile comise de edil.

Potrivit surselor citate de Prahova Online, anchetatorii au descoperit că primarul Radu Ion ar fi utilizat banii publici din bugetul primăriei pentru a-și achita ratele la bancă. De asemenea, contractele de lucrări ar fi fost atribuite firmelor sale sau subcontractorilor acestora. Aceste companii și-ar fi extins influența nu doar în comuna Bălţeşti, ci și în alte primării din zonă.

Radu Ion are un istoric îndelungat de presupuse încălcări ale legii. Printre scandalurile notabile în care a fost implicat de-a lungul timpului se numără vânzarea CAP-ului comunei către cămătari, frauda electorală inclusiv votul în locul altor persoane și concedierea ilegală a secretarului comunei, confirmată de ITM Prahova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img