marți, 5 decembrie, 2023

La 4 zile de la naştere, medicii i-au găsit Kristinei mai multe malformaţii la inimioară. Bebeluşul are nevoie disperată de o operaţie pe cord deschis

Distribuie:

Publicat:

Această săptămână a fost plină de provocări, dar și plină de speranță pentru mulți părinți a căror viață este marcată de copii cu inimi bolnave. Indiferent de vârstă, acești mici luptători sunt nevoiți să treacă prin operații pe cord deschis pentru a-și salva viețile, deoarece există riscul ca respirația să li se oprească în orice moment. Printre acești curajoși se află și Kristina, o fetiță plină de lumină și zâmbet, care împlinește astăzi nouă luni de viață.

Mulți părinți, precum Mioara Chirilă, mama Kristinei, au avut parte de șocul descoperirii că micuții lor suferă de boli grave ale inimii. În cazul Kristinei, Tetralogia Fallot a fost diagnosticată prin ecografia cardio, revelând patru defecte ale inimii. Această afecțiune complexă presupune malformații la inimioară, incluzând o valvă îngroșată care duce la plămâni, îngroșarea unui perete al inimii și două găurele septale.

De la momentul diagnosticului, mama Kristinei nu a părăsit-o nicio clipă, fiind mereu alături de ea. Monitorizându-i constant starea de sănătate, măsurându-i saturația de oxigen și participând la controale cardio periodice, Mioara Chirilă a făcut tot posibilul pentru a-și proteja fetița. Singura soluție în această luptă a fost operația pe cord deschis, iar Kristina a fost inclusă în ultima misiune umanitară a unei echipe medicale româno-germane.

Echipa medicală, condusă de profesorul doctor Victor Costache și profesorul doctor Ioannis Tzanavaros, a efectuat operația la Spitalul Clinic Sanador. Acești medici dedicați nu percepeau bani pentru intervenții, dar costurile tratamentelor, consumabilelor și spitalizării rămân în responsabilitatea părinților.

Într-un gest simplu, oamenii pot sprijini acești părinți și copii donând 2 euro prin SMS la numărul 8848 sau prin alte modalități precum plata cu cardul sau transferul bancar. Românii din străinătate au și ei posibilitatea de a susține această cauză prin donații prin PayPal. Fondurile colectate vor ajunge în Fondul de solidaritate al campaniei “Vreau să ajut”, sprijinind astfel copiii cu inimi bolnave și alți mici pacienți aflați în suferință. Este o oportunitate pentru fiecare dintre noi să facem o diferență în viața acestor familii și să contribuim la vindecarea inimilor acestor copii vulnerabili.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img