marți, 5 decembrie, 2023

Dr. Nelu Tataru atrage atenția asupra siguranței minorilor în spațiul virtual și susține proiectul legislativ inițiat de senatorul Nicoleta Pauliuc

Distribuie:

Publicat:

Medicul și tatăl Nelu Tataru subliniază importanța educației privind navigarea sigură online și sprijină propunerea legislativă pentru protejarea minorilor pe rețelele sociale.

Huseanul Nelu Tataru, cunoscut medic și părinte, a emis sâmbătă seara un avertisment privind siguranța minorilor în mediul virtual. Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, Dr. Tataru a subliniat că, deși internetul poate fi o resursă valoroasă pentru informații, poate deveni rapid un loc periculos pentru copii din cauza capcanelor existente.

În calitate de medic, Tataru evidențiază importanța conștientizării pericolelor la care sunt expuși copiii online. El îndeamnă la promovarea unei educații privind navigarea sigură și la menținerea unei comunicări deschise între părinți și copii pentru a asigura o experiență online sănătoasă și protejată.

De asemenea, Dr. Tataru a salutat demersul doamnei senator Nicoleta Pauliuc, care a inițiat un proiect legislativ menit să ofere o protecție suplimentară minorilor în spațiul virtual. Propunerea prevede că minorii sub 16 ani vor putea accesa platforme de socializare doar în baza unui acord explicit exprimat de părinți. Proiectul a primit deja susținerea a peste 150.000 de părinți, semn că preocuparea pentru siguranța online a copiilor este una comună.

În încheiere, Nelu Tataru a îndemnat părinții să se implice activ în monitorizarea activităților online ale copiilor lor și să promoveze o utilizare responsabilă a tehnologiei. El subliniază că doar printr-o colaborare strânsă se poate crea un mediu virtual sigur pentru copiii noștri.

#SiguranțaMinorilor #ProtejareOnline #ResponsabilitateDigitală

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img