Zile libere bugetari! Iată cate zile libere vor avea romanii la sfarşit de an dar şi în 2020

0
38

Zile libere bugetari! Veşti nu tocmai bune pentru bugetarii care aşteptau minivacanţă de Ziua Naţională a României şi Sfântul Andrei. În acest an, romanii nu vor mai fi liberi în aceste zile. Totul pleacă de la faptul că aceste zile vor cădea într-o zi de sâmbătă, respectiv, duminica.

Totuşi, exista şi o veste bună! Sărbătoarea Crăciunului care, în acest an, într-o zi de miercuri. Concret, prima zi de Crăciun, şi a doua zi de Crăciun, vor fi zile libere prin lege. Cel mai probabil, aleşii vor declara că zi liberă şi 27 decembrie pentru a o ”lega” cu weekendul. Cu alte cuvinte, naşterea domnului ar putea însemna pentru romani cinci zile libere.

De Anul Nou va fi acelaşi lucru, 1-2 ianuare, miercuri şi joi, iar aleşii ar putea să opteze şi pentru ziua de vineri ca fiind liberă.

Zile libere bugetari!

În 2020 romanii vor avea prima zi liberă de la stat pe data de 24 ianuare. Ziua Micii Uniri va cădea într-o dată de vineri, romanii având un weekend prelungit cu o zi.

Următoarea minivacanţă mai consistentă a anului viitor va fi de Paşte, când românii vor avea 4 zile libere legate, de vineri până luni.

Dacă în 2019 am avut cinci zile libere în jurul lui 1 Mai, în 2020, Ziua Muncii pică într-o vineri, deci, vom petrece cel mult trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.