A murit Sir Bobby Charlton, unul din cei mai faimoși fotbaliști din istorie

0
523

Legendarul mijlocaș englez, Sir Bobby Charlton, s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, conform unui comunicat emis de familia sa și relatat de presa engleză.

Charlton este recunoscut ca una dintre figurile legendare ale echipei Manchester United, reușind să înscrie de 249 de ori în cele 758 de apariții pentru clubul său, între anii 1956 și 1973. De-a lungul carierei sale la Manchester United, a câștigat numeroase trofee, inclusiv Cupa Europei în anul 1968 și trei titluri în prima ligă engleză.

Născut în Ashington, Bobby Charlton a fost un element cheie în succesul naționalei Angliei, reușind să aducă acasă Cupa Mondială în 1966. Același an i-a adus și prestigiosul Balon de Aur, care îi recunoștea calitatea de cel mai bun jucător european al momentului.

„Cu mare tristețe împărtășim vestea că Sir Bobby a murit liniștit la primele ore ale zilei de sâmbătă”, se arată într-un comunicat al familiei sale.

„A fost înconjurat de familia lui. Familia lui ar dori să transmită mulțumirile lor tuturor celor care au contribuit la îngrijirea lui și pentru mulți oameni care l-au iubit și susținut. Am solicita ca intimitatea familiei să fie respectată în acest moment”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.