joi, 30 mai, 2024

Autoturism căutat de autoritățile din Belgia, descoperit și indisponibilizat la frontieră de la Sculeni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism care figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare de autoritățile din Belgia.

În data de 17 aprilie, în jurul orei 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani, care conducea un autoturism marca BMW 530, an fabricație 2020, având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Republicii Moldova.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia.” declara cei de la I.T.P.F. Iaşi

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în cursul zilei de 02 aprilie a.c. a achiziționat mijlocul de transport, de la o persoană din municipiul Chișinău, plătind suma de 570.000 MDA, totodată încheind contractul de vânzare-cumpărare. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință că acesta figurează ca fiind căutat de către autorități.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 150.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img