marți, 5 decembrie, 2023

Câți euro costă să trăiești o lună în Spania. Un român plecat la muncă a făcut calculul. „Dacă ne mai trebuie, ne împrumutăm!”

Distribuie:

Publicat:

Un român aflat în Spania pentru muncă și-a detaliat cheltuielile lunare într-o listă, oferind o privire în stilul său de viață în altă țară. Costurile estimate s-au ridicat la 1.880 de euro, excluzând vacanțele, cluburile sau ieșirile la terase pentru relaxare.

Postarea acestuia a stârnit reacții din partea altor români care lucrează în Spania, aceștia aducând unele precizări semnificative. Unii au remarcat că, în comparație cu experiențele lor din România, unde chiria era asociată cu condiții precare, costurile în Spania par justificate.

Comentariile au variat, unii sugerând că cine nu se simte confortabil în Spania nu este obligat să rămână acolo și că alegerea de a câștiga mai mult în România depinde de fiecare individ. Alții au propus soluții, cum ar fi achiziționarea unei case pentru a evita plata chiriei.

În paralel, un alt român stabilit în Italia, care a părăsit România acum opt ani, a împărtășit experiența sa. O femeie închiriase o garsonieră în orașul toscan Lucca cu 400 de euro pe lună, într-o clădire recent construită. Aceasta a menționat că se bucură de viața și locuința sa în afara țării.

De asemenea, un alt roman numit Marius, care a emigrat în Italia acum șapte ani, a descris cum locuiește în orașul Pescara, plătind 700 de euro pe lună pentru o vilă cu șapte camere și curte spațioasă.

Aceste relatări oferă diverse perspective asupra vieții românilor care muncesc în străinătate și evidențiază variabilitatea condițiilor de trai în funcție de țara de destinație și alegerile individuale. Este un semnal de a lua în considerare cu atenție decizia de a lucra în străinătate, evaluând atât aspectele financiare, cât și cele legate de calitatea vieții.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img