joi, 29 februarie, 2024

Cea mai frumoasă fotografie a anului 2023, desemnată de public: „Imagine uluitoare și emoționantă”

Distribuie:

Publicat:

O imagine captivantă surprinzând un tânăr urs polar adormit pe un aisberg, realizată de fotograful amator britanic Nima Sarikhani, a fost distinsă cu premiul People’s Choice Photographer of the Year pentru “Wildlife Photographer of the Year”. Dr. Douglas Gurr, directorul Muzeului de Istorie Naturală, a remarcat că “această fotografie uluitoare și plină de emoție ne oferă o privire asupra frumuseții și fragilității planetei noastre”.

“Imaginea provocatoare a lui Sarikhani ne reamintește în mod clar legătura esențială dintre un animal și mediul său natural și reprezintă vizual impactul negativ al încălzirii globale și al pierderii habitatului”, a adăugat el.

Sarikhani a realizat această imagine după trei zile de căutare a urșilor polari prin ceața densă din arhipelagul Svalbard din Norvegia.

Publicul a avut ocazia să voteze dintr-o listă restrânsă de 25 de imagini. Alți patru finaliști au fost “foarte apreciați” pentru fotografiile lor care au surprins o țestoasă fericită, doi tigri îngrijind un pui de tigru, un stol de păsări și o imagine cu aurora boreală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img